Foto: EPA/Reuters
Foto: EPA/Reuters
Argentinci so znani kot veliki ljubitelji mesa. Foto: EPA/Reuters

V pogovoru za radio La Red ni skrival, da bodo številni navijači prišli brez vstopnic - takih z vstopnicami za prvi finale Argentine po 24 letih bo nekje med 35.000 in 40.000. Drugi bodo nogomet spremljali na navijaških območjih, kot na primer v Sambodromu, kjer se med karnevalom predstavljajo brazilske šole sambe, zdaj pa je tam navijaška cona.

V Argentini so kratkoročno poskrbeli za 20 dodatnih poletov iz Buenos Airesa v Rio de Janeiro, ki so bili v nekaj urah razprodani. Pri tem so bile cene zelo visoke, tudi do 2.800 evrov. Teden dni pozneje bo enak polet mogoče dobiti za 20 odstotkov te cene. Agencija Teleam je poročala, da so v Argentini po polfinalu prodali dodatnih 9.000 letalskih vozovnic.

A na pot v Rio se je včeraj podalo tudi 300 avtobusov in približno 2.000 avtomobilov. Pot iz Buenos Airesa do Ria je dolga 3.000 kilometrov in traja nekaj manj kot 40 ur.

Fotografske agencije so obiskale enega izmed argentinskih kampov, ki so ga postavili sredi karnevalskega mesta, kjer bo danes na legendarnem stadionu Maracana veliki finale SP-ja med reprezentanco Argentine in Nemčije.