Hop, skoči in ujemi! Foto: Reuters
Hop, skoči in ujemi! Foto: Reuters

Na turnirju v pasjem lovljenju frizbija so sodniki ocenjevali v več katergorijah, na primer v lovljenju na daljavo ali pa atraktivnem lovljenju. Začetki pasjega lovljenja frizbija segajo v zgodnja 70. leta, ko metanje frizbija doseglo veliko priljubljenost tudi med ljudmi, nesporna pionirja te discipline za štirinožce pa sta nedvomno Alex Stein in njegov psiček Ashley Whippet.

Leta 1974 sta med bejzbolsko tekmo, ki jo je prenašala tudi televizija, skupaj preskočila ograjo in uprizorila pravo predstavo - spretni psiček je po igrišču dirjal s hitrostjo kar 56 km/h in med lovljenjem frizbija, ki mu ga je metal Alex, skakal skoraj tri metre v zrak. Tekma je bila prekinjena, vratolomna predstava pa je gledalce tako navdušila, da se je dogajanju na igrišču prilagodil celo športni komentator in namesto tekme začel komentirati Alexovo in Whippetovo predstavo. Ta je trajala osem minut, nato pa so ju pospremili z igrišča in Alexa aretirali, kar pa ga ni ustavilo, saj je že prihodnje leto organiziral prvo svetovno prvenstvo v "pasjem frizbiju", v tej disciplini pa je dejaven še danes.

Pionirskega psička Ashley Whippeta si lahko ogledate tudi v prvem priloženem videoposnetku, na fotografijah pa so včerajšnji utrinki iz Moskve!