Joey Chestnut in Takeru Kobajaši se srečujeta na številnih tekmovanjih v hitrostnem hranjenju. Drug drugemu predstavljata največjo konkurenco. Foto: EPA
Joey Chestnut in Takeru Kobajaši se srečujeta na številnih tekmovanjih v hitrostnem hranjenju. Drug drugemu predstavljata največjo konkurenco. Foto: EPA

Žrelo - pravo ime tekmovalca je Joey Chestnut - je s konkurenco pometel, saj je drugouvrščeni tekmovalec v istem času pojedel 'le' 45 hot dogov, tretjeuvrščeni pa je vase stlačil 37 štručk s hrenovko. Chestnutov zastavljen cilj je bil sicer pojesti 70 hrenovk, vendar se je prvega mesta in nagrade, 20.000 dolarjev, vseeno razveselil.

Joey je v dobri minuti pospravil deset hot dogov, v petih minutah pa že 34. Tempo je nato upočasnil, saj je vedel, da ga konkurenca, 14 tekmovalcev, med katerimi sta bili tudi dve ženski, ne more več ujeti. Med gledalci in navijači pa se je skrival tudi šestkratni prvak Takeru Kobajaši, ki je z incidentom nekoliko zasenčil zmagovalca.

Protestira, ker ni smel jest
Policija je Takeruja prijela, ker je želel vdreti na prizorišče tekmovanja. S tem je želel izraziti protest, ker na tekmovanju ni smel sodelovati, in sicer samo zato, ker se ni želel pridružiti organizaciji, ki prireja tekmovanje.

Japonec želi tekmovati tudi na drugih tekmovanjih v hitrostnem hranjenju, zato se ni vključil v organizacijo, saj bi mu članstvo to onemogočilo. V črni majici z napisom Free Kobi je takoj po koncu tekmovanja stekel do odra in se je prijel za drog, tako da so ga morali policisti na silo zvleči stran.

Takeru je bil zmagovalec v hitrostnem požiranju hot dogov od leta 2001 do leta 2006, ko je pojedel 53 hot dogov in tri četrtine, sicer pa je na lanskem tekmovanju vase spravil največ vročih hrenovk, 64 hot dogov in pol, vendar ga je takrat premagal letošnji prvak Žrelo, ki je pojedel 68 štručk s hrenovko.

V spodnji galeriji in videu si lahko ogledate tekmovanje.