Panda Fu Bao se zdaj lahko potepa tudi zunaj. Foto: ZOO Schönbrunn/Norbert Potensky
Panda Fu Bao se zdaj lahko potepa tudi zunaj. Foto: ZOO Schönbrunn/Norbert Potensky

Ko so oskrbniki na lep sončen dan odprli vrata v zunanjo ogrado, je sedemmesečni mladič pande brez oklevanja sledil svoji materi in začel radovedno raziskovati okolico. "Za Fu Baa je zdaj vse novo in seveda nadvse zanimivo. Z zanimanjem se je podal raziskovat ogrado, medtem ko je njegova mati Yang Yang zaupala njegovim plezalnim sposobnostim in z užitkom glodala bambus,“ je v sporočilu za javnost zapisala direktorica živalskega vrta Schönbrunn Dagmar Schratter.

Mladiček je naprej stopical po travi, ovohaval grmovje, nato pa začel pogumno plezati - najprej po skalah in drevesnih deblih, nato pa še na visoka plezala.

Mali Fu Bao ima zdaj, sedem mesecev po skotitvi, že 90 centimetrov, tehta pa 12 kilogramov, kar pomeni, da je dovolj velik, da mu lahko vrata v zunanji svet njegovega domovanja zdaj za ves čas pustijo odprta, so še pojasnili v omenjenem živalskem vrtu in dodali, da ga bodo tako lahko obiskovalci končno videli.

Spodaj si lahko ogledate tudi fotografije malega pande, posnete pred slabima dvema mesecema, ko se je moral pri raziskovanju zadovoljiti zgolj z notranjo ogrado.