Člani zasedbe so na prizorišču pokola položili venec rož in več minut brali sporočila, ki so jih pred dvorano pustili žalujoči. Foto: Reuters
Člani zasedbe so na prizorišču pokola položili venec rož in več minut brali sporočila, ki so jih pred dvorano pustili žalujoči. Foto: Reuters

Že na nedeljskem koncertu so vsi pričakovali, da bodo ameriški rockerji posebni gostje presenečenja, a je bila to na koncu legendarna pevka Patti Smith.

So se pa Eagles of Death Metals s pevcem Jessejem Hughesom na čelu pridružili irskim rockerjem kot posebni gostje v areni AccorHotels v ponedeljek zvečer. Na koncu nastopa Ircev so skupaj zaigrali in zapeli ganljivo izvedbo pesmi People Have The Power ameriške pevke Patti Smith, nato je ameriška zasedba zaigrala svojo uspešnico I Love You All The Time.

"Pariz, ljubimo vas vse in nikoli ne bomo obupali nad rock 'n' rollom!" je med nastopom zavpil Hughes, ko se je 16.000 članov občinstva dvignilo na noge.

Dan po nastopu so se člani skupine vrnili v koncertno dvorano Bataclan, kjer so teroristi 13. novembra pobili 89 ljudi, med njimi je bil pokol usoden tudi za menedžerja skupine Nicka Alexandra in še tri člane njihove glasbene založbe.

EODM želijo prvi nastopiti v Bataclanu
Člani Eagles of Death Metal so sicer v prvem intervjuju po napadih napovedali, da bodo nadaljevali svojo evropsko turnejo in da bodo prva skupina, ki bo nastopila v Bataclanu, ko bodo to koncertno dvorano znova odprli. Evropsko turnejo naj bi po napovedih nadaljevali februarja prihodnje leto.

Med drugim so opisali tudi, kaj se je dogajalo po tem, ko so oboroženi napadalci med koordiniranimi terorističnimi napadi v Parizu vdrli v dvorano in začeli streljati na množico. Jesse Hughes je v intervjuju pred kratkim povedal: "Ljudje so ležali in se pretvarjali, da so mrtvi. Bili so tako zelo prestrašeni." Dodal je: "Velik razlog za to, da je umrlo toliko ljudi, je v tem, da niso hoteli zapustiti svojih prijateljev. Veliko ljudi se je postavilo pred druge," je še dodal Hughes.