V Lucy Ricardo se je preobleklo 915 ljudi. Foto: Reuters
V Lucy Ricardo se je preobleklo 915 ljudi. Foto: Reuters

V Jamestownu te dni kar mrgoli rdečelask, ki imajo ustnice namazane s temnordečo šminko, okoli pasu pa imajo privezan predpasnik. V mestu so namreč v čast svoji najbolj slavni rojakinji, ki bi 6. avgusta praznovala svoj 100. rojstni dan, priredili različne slovesnosti.

Ob praznovanju jubileja so v organizaciji Lucille Ball Desi Arnaz Center for Comedy pozvali vse - ženske, moške in otroke, naj se udeležijo shoda, na katerem bodo skušali doseči svetovni rekord po številu ljudi, ki so ob istem času in na istem kraju našemljeni v Lucy Ricardo. To jim je tudi uspelo, saj se je na ulicah Jamestowna zbralo kar 915 ljudi, preoblečenih v Lucy Ricardo.

Pogoj je bil, da so udeleženci pri preobleki uporabili Lucyjine prepoznavne pripomočke, kot so rdeča šminka, rdeča pričeska in značilna modra obleka z belimi pikami ali kakšna izmed drugih oblek v slogu Lucy Ricardo.

Profesionalni igralci ene najbolj priljubljenih televizijskih humorističnih serij vseh časov Rad imam Lucy (I Love Lucy) so se med drugim na tridnevnem praznovanju skušali spomniti na najbolj znano vlogo Lucille Ball, ki je v vlogi duhovite gospodinje prodornega glasu z imenom Lucy Ricardo, dosegla svetovno slavo.

Serija Rad imam Lucy je dobila štiri emmyje in bila še večkrat nominirana za različne nagrade. Leta 2002 so "Lucy" pri reviji TV Guide uvrstili na drugo mesto 50 najboljših tv-oddaj vseh časov, takoj za Seinfeldom. Tudi pri reviji Time so jo uvrstili med 100 najboljših televizijskih serij vseh časov.