Google je danes v mavričnih barvah. Foto:
Google je danes v mavričnih barvah. Foto:

"Ukvarjanje s športom je človekova pravica. Vsak posameznik mora imeti možnost športnega udejstvovanja, brez diskriminacije in v olimpijskem duhu, kar je mogoče doseči le z medsebojnim razumevanjem v duhu prijateljstva, solidarnosti in fair-playa," je Google pod mavrično zastavo povzel olimpijsko listino.

Google dodatnih podrobnosti svojega protesta ne navaja, poroča francoska tiskovna agencija AFP. S klikom na prirejeni logotip pa se odprejo novice, povezane z olimpizmom in pravicami športnikov v olimpijski listini.

Google je z doodlom jasno obsodil opozorila namestnika predsednika ruske vlade Dmitrija Kozaka športnikom in obiskovalcem olimpijskih iger, da jim ruska zakonodaja kot tudi olimpijska listina prepovedujeta propagando gejevskih pravic. Ob novem zakonu, ki prepoveduje širjenje gejevske propagande med mladimi je Kozak ponovil tudi, da se homoseksualci v Rusiji ne soočajo z diskriminacijo, še poroča AFP.

ZDA so v svojo olimpijsko delegacijo vključile športnike homoseksualce in s tem sporočile, da ne podpirajo diskriminacije, so še zapisali pri AFP. Pred uradno otvoritvijo iger, je včeraj k preprečevanju napadov na homoseksualce pozval tudi generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki Moon.