Dragić je med dopustom na Murterju na Hrvaškem izgubil denarnico. Foto: BoBo
Dragić je med dopustom na Murterju na Hrvaškem izgubil denarnico. Foto: BoBo
Goran Dragić
30-letni košarkar Miami Heatov je te dni na dopustu. Foto: Reuters


Za čistilca plaže je bilo popolnoma običajno delovno jutro, ko je med čiščenjem smeti pri Slanici naletel na tujo denarnico, polno denarja in kartic.

"Bilo je okrog 6.30 zjutraj. Čistil sem od Slanice proti Podraduču, ko sem na plaži pri restavraciji Morski pas zagledal denarnico. Pogledam vanjo, vidim tri, štiri valute, osebno kartico, bančne kartice, zdravstveno kartico, izkaznico za darovalca organov ... Spravil sem jo v žep, nadaljeval čiščenje, na koncu izmene pa sem jo predal upravi," je za Rudinapress začel zgodbo Pirija.

To ni bila prva denarnica, ki jo je Pirija našel in vrnil, zato še kako dobro ve, kako mučen je proces iskanja lastnika. Toda njegovi sodelavci so mu te muke prihranili.

"Oni so naredili vse drugo. Poklicali so Košarkarsko zvezo Slovenije, od katere so dobili Dragićevo številko in ga poklicali ter mu vrnili denarnico," je priznal Pirija. Nato pa ga je čakalo presenečenje. Dragić je bil navdušen nad poštenostjo Pirije, zato mu je 30-letni košarkar poslal ovojnico, v kateri je pustil denarno nagrado, številko telefona in sporočilo, da bi se rad z njim srečal.

Pirija in Dragić sta se srečala. Srečanja pa je bil posebej vesel čistilčev 12-letni sin, ki je tudi sam košarkar. Srečanje se je na koncu spremenilo v pravi družinski dogodek, saj je mladega igralca ekipe iz Murterja pripeljala mama, pridružil se je še drugi Pirijev sin in celotna družina je prišla do dragocenega spominka v obliki fotografije. "Zahvalil se je in ponavljal, da je imel vse v denarnici. Razmišljal je, kakšne težave bi lahko imel kot tujec brez enega dokumenta, brez denarja, kartic ... Sinu se je podpisal na žogo in dal še nekaj avtogramov," je sklenil Pirija.

Toda ker je na Murterju veliko Slovencev, se je njihovo druženje hitro končalo, saj so slavnega košarkarja vsi prepoznali in se začeli prerivati za skupno fotografijo.