Otroco so bili zmajčka Hokija in hokejistov izredno veseli. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Otroco so bili zmajčka Hokija in hokejistov izredno veseli. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Intervju s hokejisti in zmajčkom Hokijem

Zmajček Hoki je vrtec obiskal skupaj s štirimi hokejisiti Olimpije.

Hokej je zimski šport
Pogovor med otroki in hokejisti je potekal v izredno sproščenem vzdušju. Otroci, stari pet let, so jih spraševali vsa mogoča vprašanja: o prehrani, dresih, čeladah, palicah, ploščkih in drugi opremi, ki jo uporabljajo hokejisti. Del opreme so hokejisti prinesli tudi s seboj, da bi tako lažje predstavili šport, ki je najbolj znan po "vesoljski opravi vratarja".

Hokej je podoben nogometu
Otroci so skozi pogovor in vprašanja prišli do nadvse zanimive ugotovitve: hokej je zelo podoben nogometu, le da se igra na ledu in ne na travnatem igrišču. Pri hokeju si igralci podajajo plošček, pri nogometu žogo. Pri obeh športih pa morajo igralci zadeti čim več golov. Prikupna vzporednica, bi lahko rekli, a če malce pomislimo, lahko tej ugotovitvi pritrdimo. Otroci so posebej opozorili tudi na dres oziroma celotno opravo vratarja, ki je drugačna, kot jo uporabljajo ostali igralci. Znali so tudi povedati, da je hokej eden izmed precej zahtevnih športov, kajti potrebno je znati izredno dobro drsati in se hkrati truditi pomikati plošček proti golu. In vse to v precej "neokretni" hokejski opremi: v rokavicah, s palico v roki, drsalkami na nogah in čelado na glavi.

Tudi Bansija zanima hokej
MMC-jev slon Bansi je na svoji spletni strani že objavil dva prispevka o hokeju. V prihodnjih dneh jih bo še več, kar pa še zdaleč ni vse. Ob koncu januarja se skupaj s Hokijem odpravlja na eno izmed večjih hokejskih tekem. Tam ne bo le v vlogi strastnega slontastičnega navijača, temveč se bo preizkusil tudi kot pravi hokejski igralec. Vse to boste lahko videli na njegovi spletni strani, zato jo le spremljajte.

Bansijeve nagradne igre
Bansijevo dobrodušno srce nikoli ne počiva in ima na zalogi skoraj vedno vsaj eno nagradno igro. Trenutno se lahko potegujete za eno od sedmih knjig. Naloga sploh ni težka, čas imate do 1. februarja 2011.

Osvojite pa lahko tudi zanimive "možganske" praktične nagrade. Vsak drugi teden je namreč v rubriki Skrivnostni možgani objavljen nov kviz.

Če vas zanima še več nagrad, naj vam povemo, da natečaj Skrivnostni možgani traja do 31. marca 2011. Kako v njem sodelovati? Preverite v natečajnih pogojih.

Bansi vam želi slontastičen dan in že pričakuje vaše odgovore in izdelke na bansi@rtvslo.si.


Intervju s hokejisti in zmajčkom Hokijem