Del denarja od prodanih stvari bodo dali v dobrodelne namene. Foto: EPA
Del denarja od prodanih stvari bodo dali v dobrodelne namene. Foto: EPA
Avtogram M. Jacksona
Enega zadnjih Jackovih avtogramov so prodali za 21.000 ameriških dolarjev. Foto: EPA

Nekateri Jackovi predmeti, med njimi tudi rokavica, okrašena s kristali Swarovski, ki jo je pevec nosil leta 1984 na turneji Victory, je dosegla desetkrat večjo vrednost, kot so pričakovali organizatorji dražbe.

Rokavica v roke Američanki
Svetlečo rokavico je za 190.000 ameriških dolarjev kupila Wanda Kelley iz Los Angelesa, ki je dejala, da bi za rokavico bila pripravljena odšteti še več denarja: "Recimo, da iz tistega prostora nisem hotela oditi brez rokavice." Dražbenik Darren Julien je dejal, da so se dražbe udeležili ljudje z vsega sveta in da v zadnjih 15 letih ni imel tako uspešne dražbe: "Zdaj, ko Michaela ni več, se ljudje zavedajo, kako veliko zvezdo smo izgubili."

Dražba glasbenih ikon
Jakno, ki jo je pevec nosil med intervjujem z Barbaro Waltres, so prodali za 120.000 dolarjev, eden zadnjih Jackovih avtogramov (podpisan 24. junija 2009) pa je dosegel vrednost 21.000 dolarjev. Na dražbi so za 180.000 ameriških dolarjev prodali kitaro Jimija Hendrixa, srajca Elvisa Presleyja, ki jo je pevec nosil leta 1956 v oddaji The Milton Berle Show, pa je dosegla vrednost 61.200 dolarjev.