Uničili so kar sedem astonov martinov. Foto: YouTube
Uničili so kar sedem astonov martinov. Foto: YouTube

Film Spectre, 24. bondiada, je eden najdražjih filmov vseh časov (in najdražji Bond), poroča Business Insider. Po podatkih, ki so jih pridobili po hekerskem vdoru v Sony, naj bi film stal vrtoglavih 270 milijonov evrov. Pri tem pa so samo za avtomobile zapravili 30 milijonov.

Za potrebe filma so uničili kar sedem prestižnih športnih avtomobilov Aston martin DB10, ki so jih oblikovali posebej za Bonda, pa tudi precej drugih. "Postavili smo rekord v številu razbitih avtomobilov," je povedal Gary Powell, glavni koordinator kaskaderjev. Dodal je, da so v Rimu v eni noči zapravili več milijonov, in to le za nekaj sekund filma.

Spectre, ki ga je režiral Sam Mendes, bo premiero doživel konec meseca. V glavni vlogi tajnega agenta se je tudi tokrat znašel Daniel Craig, družbo pa mu delajo Christoph Waltz, Ralph Fiennes, Monica Bellucci in Lea Seydoux. Oskarjevec Mendes je sicer že napovedal, da se bo po tem filmu od franšize poslovil, zadnjič pa se bo v vlogi Bonda morda pojavil tudi Craig. Leta 2012 sta sicer skupaj ustvarila kritiško in finančno zelo uspešnem film Skyfall, ki je z zaslužkom 1,1 milijarde dolarjev (za zdaj) najdonosnejša bondiada vseh časov.

V napovedniku spodaj si lahko ogledate, kako Bondu "predstavijo" novega astona martina, pa tudi delček divjega avtomobilskega pregona po Rimu, v katerem so uničili večino avtomobilov.