Foto:
Foto:
Poroka je avt - no, vsaj na Japonskem.

Ta številka predstavlja desetodstotni porast v odnosu na enako raziskavo iz leta 2003.

Poleg tega je razviden trend med samskimi ženskami, ki so mnenje o zakonu spremenile in menijo, da ženska ni družbeno zaznamovana, če je neporočena.

Tudi spremenjeno mnenje družbe o porokah je ohrabrujoče za ženske, da se te poročijo kasneje kot so se. To pa je le še eden izmed faktorjev, ki so krivi, da je na Japonskem vse manj rojstev.

Raziskava, ki so jo po državi izvedli 12. in 13. februarja in pri tem anketirali več kot tri tisoč polnoletnih ljudi v 250 mestih, od katerih jih je 1.853 sodelovalo v celoti in med katerimi je bilo 52 odstotkov žensk, je pokazala, da so ljudje srečni tudi, če so samski. Tako je na vprašanje o sreči in samskemu življenju kar 69 odstotkov vprašanih dejalo, da so lahko popolnoma srečni tudi, če so samski. Stopnja strinjanja s to tezo pa je pri poročenih znašala le 50 odstotkov.

Od anketiranih žensk jih je kar 73 odstotkov odgovorilo, da so popolnoma srečne, ker so samske, medtem ko se jih s tem ni strinjalo 24 odstotkov. Med moškimi je na isto vprašanje pozitivno odgovorilo 67 odstotkov anketiranih. To pa je, tako v časniku, pokazatelj, da ženske želijo ostati samske.