Pri reviji Rolling Stone ugibajo, da je Corgan opazil podobnost med njihovo basistko in deklico na naslovnici albuma ter zapis na Twitterju objavil, da bi oboževalce potegnil za nos. Foto: Rolling Stone
Pri reviji Rolling Stone ugibajo, da je Corgan opazil podobnost med njihovo basistko in deklico na naslovnici albuma ter zapis na Twitterju objavil, da bi oboževalce potegnil za nos. Foto: Rolling Stone
Album Siamese Dream je Smashing Pumpkinse ustoličil pri vrhu alternativnega glasbenega gibanja 90. let, hkrati pa je skupini utrl pot v bolj 'mainstreamovske' vode, kamor so zajadrali pozneje. Foto: Virgin

Corgan je na Twitterju zapisal: "Ravnokar sem izvedel najbolj čudno novico: naša basistka Nicole mi je priznala, da je ena izmed deklic na naslovnici Siamese Dreama." Ni pa povedal, katera izmed dveh deklic naj bi bila Fiorentinova. Dodal je še, da je ta podatek Nicole do zdaj skrivala zato, ker je mislila, da je zaradi tega morda ne bodo vzeli v skupino.

Danes 31-letna Fiorentinova je imela leta 1993, ko je izšel album, približno 14 let. Chicaški zasedbi se je pridružila lani, vodji skupine Corganu pa naj bi šele zdaj povedala, da je prav ona ena izmed dveh deklic na naslovnici. A deklici na fotografiji sta videti precej mlajši od 14 let, zato je najbolj verjetno, da je fotografija nastala že nekaj let prej.

Še bolj verjetno pa je po pisanju Rolling Stona (pri tej reviji so Siamese Dream uvrstili med 10 albumov, ki so najbolj zaznamovali 90. leta) to, da je Corgan oboževalce želel potegniti za nos. Ena izmed obeh deklic na ikonični naslovnici je res zelo podobna Fiorentinovi, a asistent fotografinje Melodie McDaniel, ki je posnela prepoznavno fotografijo, pravi, da je precej prepričan, da je bila fotografija posneta prav za naslovnico. Glede na to, da je imela Fiorentinova takrat 14 let, deklici pa naj bi jih imeli po ocenah okrog sedem, je torej precej mogoče, da se je Corganu deklica pač zdela podobna basistki in je na Twitterju objavil to potegavščino.

Če pa bi se ta zapis izkazal za resničnega, bi bila to ena najbolj neverjetnih zgodb v zgodovini rocka, pišejo pri Rolling Stonu in nadaljujejo, da bi bilo to nekaj podobnega, kot če bi se Heather DeLoach, ki je kot otrok v kostumu čebele nastopala v spotu za pesem No Rain, nato pridružila skupini Blind Melon in jim to povedala šele leto pozneje, ali pa če bi se Trevor Wilson, Jeremy iz videospota za pesem Jeremy, pridružil skupini Pearl Jam ali pa če bi se Spencer Elden, goli dojenček z naslovnice albuma Nevermind, pridružil obujeni zasedbi Nirvane.

Fiorentinova je igrala že v zasedbah Spinnerette in Veruca Salt. Je četrta basistka Smashing Pumpkinsov po vrsti. Prva je bila D'arcy Wretzky, ki je bila članica skupine do leta 2000. Nasledila jo je Melissa Auf der Maur, nekdanja basistka zasedbe Hole, ki jo vodi Courtney Love. Po razpadu in ponovni združitvi je skupina dobila basistko Ginger Pooley, ki pa je zasedbo zapustila, da bi lahko več časa preživela z družino.