Ob prazniku zaljubljencev se veliko moških sprašuje, kaj podariti svoji izbranki. Foto: EPA
Ob prazniku zaljubljencev se veliko moških sprašuje, kaj podariti svoji izbranki. Foto: EPA
Rdeče vrtnice simbolizirajo iskreno ljubezen. Foto: EPA
Čokoladni srček
Partnerja lahko obdarite s slastno čokolado v obliki srčka. Foto: EPA
Pozorno si oglejte, katere kose nakita ima vaša draga najraje. Foto: EPA
Kos oblačila ali spodnje perilo je lahko izredno lepo darilo. Foto: EPA
Dragi osebi lahko podarite tudi parfum ali pa jo presenetite z romantično večerjo. Foto: EPA
Zamisli za darilo je ogromno. Foto: EPA
Moškemu lahko za valentinovo podarite eno izmed preverjenih daril, kot so kravata, kolonjska voda ali ura. Foto: EPA
Tudi fanta lahko presenetite z rožami. Foto: EPA

Take misli se zagotovo pletejo po glavah mnogih zaljubljencev. Izjema so seveda tisti, ki niso čakali do zadnjega trenutka in imajo le še to skrb, ali bo darilo njihovi ljubljeni osebi všeč, ne pa, ali ga bo sploh dobila.

Kaj podariti njej? Spet ena težka naloga za moški spol. Mogoče ste za božič in njen rojstni dan ušli kritikam in njeni slabi volji kljub precej povprečnemu in nedomiselnemu darilu, tokrat pa ne bo šlo. Praznik zaljubljencev le nekaj pomeni, lahko pomeni tudi poskus trdnosti vajine zveze ali povzroči nekaj dni življenja v tišini. Zato, pozor in previdno! Verjetno pridejo za valentinovo večini najprej na misel tri tipična darila: rože, bonboniera in nakit. Pa poglejmo podrobneje!


Rože
»Seveda, šopek rož je enkratno darilo, s katerim ne morem zgrešiti!« Pa je res? Pri ženskah nikoli ni tako enostavno … Vzemimo na primer vrtnice. Z njimi lahko daste mnogo različnih sporočil, odvisno od barve njihovih cvetov. Rdeče vrtnice tako simbolizirajo iskreno ljubezen, bele čistost in nedolžnost, rožnate le naklonjenost, rumene pa prijateljstvo. Tu pa se zmešnjava šele začne. Z rumenimi vrtnicami z rdečo obrobo boste namreč sporočili, da se vanjo šele zaljubljate, kombinacija rdečih in belih vrtnic simbolizira harmonijo, črna pa smrt, zato nikar ne podarite teh. Rdeča vrtnica brez trnov pa pomeni ljubezen na prvi pogled.

Pazite pa tudi pri številu – če bo vaša izbranka pričakovala bogat šopek ali dva, jo boste le z enim cvetom nekoliko razočarali, ne glede na to, kako krasen ali lepo zavit bo. Po drugi strani pa bo vaša draga še veliko bolj navdušena, če boste sami pokazali nekaj svoje ustvarjalnosti, si pomagali s kakšno strokovno revijo in sami naredili edinstven šopek. V tem primeru bodo dovolj tudi dve ali tri lilije, orhideje, vrtnice ali kakšna druga roža - že to, da ste si vzeli toliko časa in si zamislili šopek, izdelan zanjo, bo nanjo naredilo ogromen vtis.

Bonboniera
Hvala bogu, pri izbiranju sladkih daril vam ni treba biti tako pozoren, saj nimajo veliko skritih pomenov. Torej le pogumno, saj skorajda ne morete zgrešiti!

Nakit
Še eno minsko polje? No, tako hudo pa le ni – razen če ne načrtujete na valentinovo zaprositi svoje drage za roko in ji pokloniti zaročnega prstana, seveda. V tem primeru bodite previdni. V preostalih primerih pa morate le izbrati vrsto nakita, material in cenovni razred. Gremo po vrsti. Najbolje bo, da si vzamete čas in pozorno ogledate, katere kose nakita ima vaša draga najraje. Če so to uhani, ji podarite še ene. Enostavno, kajne? Potem je tu cena. Koliko tolarjev je premalo in koliko preveč? Najboljši nasvet je, da se ravnate po svojem občutku in seveda stanju v denarnici.

Oblačila ali spodnje perilo
Izbira za spodnje perilo je ponavadi rezervirana za pogumnejše moške, saj s to odločitvijo ponovno stopajo na tanek led. A kos oblačila ali spodnje perilo je hkrati lahko izredno lepo darilo, ki mnogo pove o vaši ljubezni do dekleta ali žene. Dajemo vam le nasvet, da obvezno ločite med estetskim in zapeljivim spodnjim perilom ter takim, ki kar kriči, da jo vidite le kot predmet svojega spolnega poželenja. Seveda, tu pa je še težava s pravilno izbiro številke. Veliko sreče …

Izlet v neznano
To je odlična ideja, v kateri bosta uživala oba ter si hkrati nabrala nove moči in energijo. Možnosti imate ogromno: povabite jo na kopanje, smučanje, divjo vožnjo z motorjem ali na kakšno drugo adrenalinsko dejavnost. Če imate čas, si lahko privoščita romantičen vikend v kraju, na katerega vaju vežejo še posebej lepi spomini. Kaj pa, če bi vašo izbranko povabili v res prestižno restavracijo na večerjo ob svečah, med katero bi uživala v odlični hrani ter družbi? Konec koncev pa ni treba imeti ne veliko denarja ne časa. Lahko skočita tudi v bližnji lokal, v katerem sta že stalni stranki, doma spečeta pico in odpreta steklenico penečega vina, ali pa le odideta na nočno vožnjo – verjemite, dekle bo znalo ceniti povabilo, saj bosta čas preživljala skupaj, kar je najpomembnejše.

Spomnil si se …!
S to potezo boste izbranko navdušili, hkrati pa porabili le malo denarja. Načrt je sledeč: ko je ne bo doma, raziščite stanovanje ali njeno sobo ter poskusite najti kakšen predmet iz začetka vajine zveze. Morda njeno prvo ljubezensko pismo, fotografijo, na kateri sta prvič skupaj ali kakšno drugo malenkost, ki pa ima velik simbolni pomen le za vaju. Ta predmet nato okrasite ali zavijte v lep papir, nato pa glejte čarovnijo, ko bo vaša srčna izbranka zaradi nostalgičnih spominov in vaše pozornosti planila v jok in vaš objem. Da ne? Težko verjetno.

Tako, tradicionalne ideje za valentinova darila smo omenili, a seznam idej s tem še zdaleč ni izčrpan. Predlagamo vam še: darilne kupone za razvajanje ali ogled kakšne kulturne prireditve, ročno uro ali budilko, denarnico, morda kakšen starinski predmet ali cede njenega priljubljenega glasbenika. Kaj pa kakšna knjiga, ki ji okrasite z rožnatim trakom? Tako se bo vedno, ko jo bo odprla, spomnila na vas in trenutek, ko ste ji jo poklonili.. Morda pa je vaše dekle ali žena športna navdušenka in bi jo razveselili s kakšnim športnim pripomočkom? Kako pa se vam zdi, da bi podarili bonsai? Seveda, rože smo že omenili. Dobra izbira. Samo prosim, prosim, ne podarite kaktusa. Razlogi za to so menda očitni, kajne?

Večina žensk je navdušenih tudi nad svečami, zato lahko izberete kakšen nenavaden svečnik. Seveda, tu je tudi parfum. Vzemite si čas in preverjajte njihove vonje. Morda se vam bo zazdelo, da je kakšen izredno primeren zanjo. Druga, bolj zanesljiva možnost pa je, da se o izbiri parfuma posvetujete z njenimi prijateljicami. Verjemite jim! In še zadnji namig: zberite pogum ter vaju vpišite v plesni tečaj. Tako boste združili prijetno s koristnim: nehali ji boste stopati po prstih, hkrati pa se bosta skupaj zabavala v sproščenem vzdušju. Priplešite torej v njeno življenje …!

Zdaj pa še darila zanj …
Najprej osnovna resnica za vas, ženski spol: moški valentinovega resnično ne dojemajo kot priložnost za obdarovanje. Vzemite to kot kompliment – ker imajo vas, ne čutijo potrebe še po drobnih predmetih, ki jim jih poklanjate. Zato se lahko zatečete tudi k preizkušenim možnostim, kot so na primer kravata, kolonjska voda ali ura. Zagotovo jim bodo všeč, ne pričakujte pa, da bodo skakali do stropa od ganjenosti …

Računajte pa na to, da si vaš moški najverjetneje kakšno stvar res želi, a si vas ne upa prositi, da mu jo poklonite. Poleg »tiste« stvari, seveda … Upoštevati pa morate tudi, da mora biti pomen in vrednost darila v sorazmerju z globino vajinega odnosa, saj zagotovo nočete, da bi mu vaše darilo dalo napačno sporočilo.
Preverite naslednje namige, mogoče se med njimi skriva tudi prava ideja za vašega partnerja. Vsekakor pa ne pozabite darilu dodati še osebnega pečata.

Če je vajin odnos šele razvija in niste niti prepričani ali se bo ohranil ali ne, naj tudi vaše darilo ne bo preveč osebno. Mogoče mu v tem primeru lahko poklonite DVD z njegovo najljubšo humoristično nanizanko ali parfum. A pozor: večjo pozornost kot vonju namenite obliki stekleničke, saj je znano, da večine moških vonj parfuma ne gane prav dosti. Če vaš izbranec veliko časa preživi pred računalnikom, je morda odlično darilo zanj podloga za miško, na katero je natisnjena fotografija ali šaljiv napis po vaši izbiri. Podobno lahko naredite tudi s skodelico.

Pa se premaknimo k nekoliko drznejšim in vrednejšim darilom. Poklonite vama plesni tečaj – moške boste s svojimi elegantnimi in zapeljivimi gibi zlahka očarale, hkrati pa bosta vajin čustveni odnos še poglobila. Druga možnost je, da skrbno pripravite ozračje in vajino ljubezensko gnezdece za večer, zapolnjen z ljubeznijo in strastjo. Kaj pa, če bi mu poklonili kristalne kozarce za peneče vino ali kar buteljko prestižnega vina? Moški namreč uživajo, če lahko nazdravijo v velikem slogu. A taki kozarci so lahko kar velik finančni zalogaj, zato se lahko odločite tudi za navadne steklene kozarce – če valentinovo praznujete s pravo osebo, je pomembna predvsem odlična družba, v kateri si boste privoščili kozarec vina.

Če je vajina zveza že trdna in dolgotrajna, mu lahko poklonite okvir z vajino skupno fotografijo – tako ga bo pogled na vaju vedno pogrel, tudi ko ne boste dejansko v njegovi bližini, hkrati pa bo ob tem sanjal o vajini skupni prihodnosti.

Nekaj za njegov želodec
Odlična ideja za tlakovanje poti do njegovega srca, kaj pravite? Izkažite se in mu specite (navsezadnje lahko tudi kupite) torto, ki jo na sredini okrasite s sporočilom, namenjenim le njemu. Tako se bo počutil ljubljenega, hkrati pa se bosta oba posladkala.


Besede, besede …
Morda pa boste svojega izbranca najbolj očarale, če bo na valentinovo od jutra do večera na različnih koncih odkrival vaša sporočilca. Podtaknite mu listek z vašo mislijo v nahrbtnik, avtomobil, poleg zobne paste, v hlačni žep, … Možnosti je neskončno. Na listke napišite kakšno romantično misel, sporočite mu, koliko vam vajin odnos pomeni ali pa mu namignite, da ga čaka neskončno romantičen večer. Boste videle, kako bo prihitel domov! Če pa boste še prej v vajino spalnico namestile svileno posteljnino in poleg postelje postavile svež šopek rož, bo njegovo presenečenje popolno in verjemite, da se vam bo predano posvečal ves večer.
Možnosti je zares ogromno, le vzemite si nekaj časa in v miru razmislite. Predvsem pa ne skrbite preveč, morda tudi pozabite vse zgoraj omenjene nasvete in ideje. Pravzaprav vsak dan partnerju že dajete ogromno, neprecenljivo darilo – sebe …