Barry Cooper svetuje, da džointa nikoli ne puščate na vidnem mestu v avtomobilu. Foto: RTV SLO
Barry Cooper svetuje, da džointa nikoli ne puščate na vidnem mestu v avtomobilu. Foto: RTV SLO
Kajenje marihuane
Marihuano po trditvah Barryja Cooperja redno kadi 18 milijonov Američanov. Foto: EPA

Eden najboljših teksaških mož v modrem, Barry Cooper, je policijske vrste zapustil pred desetimi leti in postal glasen zagovornik uzakonitve mehkih drog, predvsem marihuane.

Posnel je DVD "Kaj storiti, da vas ne bodo spet dobili?" z nasveti, kam skriti zavitke mamil, kaj storiti, da je ne zavohajo policijski psi (pnevmatike poškropite z lisičjim urinom), in podobno. Jeseni namerava izdati že drugi DVD - tokrat o tem, kako preprečiti policiji, da bi vstopila v vaš dom in iskala marihuano.

"Ne gre za to, da pomagam ljudem kršiti zakon - zakon že tako in tako vsak dan krši 18 milijonov Američanov, ki redno kadijo travo. Želim samo preprečiti, da bi policija aretirala nenasilne ljudi, ki po naključju kadijo travo, sicer pa niso nikoli storili ničesar nezakonitega," razlaga v uvodnem delu DVD-ja.

DVD se dobro prodaja
Njegovi nekdanji kolegi Cooperja označujejo kot izdajalca, uživalcem mamil pa svetujejo, naj denar, ki bi ga porabili za nakup DVD-ja, raje prihranijo za plačilo varščine. Agent ameriške zvezne agencije za boj proti narkotikom (DEA), Richard Sanders, je prepričan, da želi Cooper samo dobro zaslužiti. Treba je priznati, da mu to tudi uspeva, saj je doslej prodal že več kot 10.000 primerkov DVD-ja.

Tu si lahko ogledate odlomek iz Cooperjevega DVD-ja: