Novo drsališče so postavili na parkirišču ob Frančiškanskem samostanu. Odprto bo vse do konca šolskih počitnic, na njem pa pripravljajo tudi celo vrsto zabavnih prireditev. Foto: Miro Štebe/TV Slovenija
Novo drsališče so postavili na parkirišču ob Frančiškanskem samostanu. Odprto bo vse do konca šolskih počitnic, na njem pa pripravljajo tudi celo vrsto zabavnih prireditev. Foto: Miro Štebe/TV Slovenija
Kamnik še vedno brez svojega drsališča

Ker drsališče ni več ustrezalo vsem zahtevam, so ga lani v začetku zime sicer že hoteli prodati. Imeli so že kupca, ki bi drsališče kupil za 30.000 evrov, ko pa si je želel - preden bi stisnili roke v potrditev kupčije - drsališče še ogledati, so na začudenje vseh ugotovili, da drsališča ni več tam, kjer bi moralo biti.

Domnevajo, da si ga je "izposodil" prejšnji upravljavec in ga odpeljal v Sarajevo, kjer naj bi lani razveseljevalo tamkajšnje otroke, vendar ta sum še ni potrjen, saj bi ga morali potrditi na sodišču, kamor se je obrnila občina.

Žal sodni mlini meljejo zelo počasi, v Kamniku, kjer se še sprašujejo, kako je moglo izginiti celo drsališče, pa verjamejo, da to skoraj gotovo spet kje razveseljuje drsalce, sami pa so morali letos že drugič najeti novo drsališče.

Podjetje Turbolenzza jim je rado priskočilo na pomoč z večjim in sodobnejšim drsališčem, ki pa so ga za spremembo postavili na parkirišču ob Frančiškanskem samostanu. Odprto bo vse do konca šolskih počitnic, na njem pa pripravljajo tudi celo vrsto zabavnih prireditev za najmlajše in tudi za malo manj mlade. Če nič drugega, dobijo vsaj okus po zimi.

Razjezilo jih je žaganje jelke
Sicer pa je v Kamniku tudi letos praznični december zelo pisan in vesel. Na lepo okrašenem Glavnem trgu, kjer zdaj od lanske zime ni več drsališča kot v prejšnjih letih, so postavili stojnice in oder, na katerem se vrstijo najrazličnejši zabavni dogodki.

A nekaj ogorčenja so v noči s sobote na nedeljo povzročili še neznani nepridipravi, ki so na trgu požagali jelko. Komunalni delavci so jo hitro spet postavili nazaj, Kamničani pa se sprašujejo, kako so lahko nekateri brez kančka srčne kulture in s svojim početjem poskušajo "načeti" prednovoletno veselje otrok in drugih Kamničanov.

Uradno še ni znano, ali je policistom uspelo ugotoviti, kdo so bili nepridipravi, neuradno pa naj bi neka starejša gospa tiste noči videla dva zlikovca, ki sta žagala jelko. Nekateri tudi namigujejo, da naj bi dejanje posnele tudi varnostne kamere v bližini trga, vendar so vsa ta ugibanja še nepotrjena in neuradna.

Dobrodelni prednovoletni bazar
V začetku predbožičnega tedna je Vrtec Antona Medveda na Glavnem trgu pripravil že 6. prednovoletni bazar. Tudi tokrat je bil dobrodelen, saj so na stojnicah ponujali izdelke, ki so jih na tematskih delavnicah naredili malčki, njihovi starši in vzgojiteljice ter srednješolci kamniških srednjih šol. S prisrčnimi izdelki, primernimi za darila, so poskušali dokazati, da za to, da pokažemo ljubezen, simpatijo in da razveselimo druge, niso potrebna draga darila. Malčkom, pa ne le njim, zadostujejo že majhne stvari, predvsem pa, če jim namenimo nekaj pozornosti in topline.

Zbrane prostovoljne prispevke so namenili skladu Vrtca Antona Medveda, ki je namenjen podpori malčkom iz socialno šibkejši družin in obogatitvi dela vrtčevskih skupin. Izdelki so pritegnili veliko zanimanja obiskovalcev, ki so radi primaknili kakšen evro za vrtčevski sklad, dogajanje pa so popestrili z raznolikim zabavnim programom, ki ga je na glavnem odru vodila snežna vila Damjana Golavšek.

V prisrčnem programu so nastopili otroci iz vrtca in njihove vzgojiteljice, pozdravila sta jih župan Občine Kamnik Marjan Šarec in v. d. direktorja Zavoda za turizem in šport Kamnik Franci Kramar, nazadnje pa so se otroci najbolj razveselili Dedka Mraza z njegovo veselo druščino.

V Kamniku se bo v teh dneh zvrstila še cela vrsta veselih, zabavnih in kratkočasnih prireditev, tako da se bodo Kamničani lahko od tega leta, tudi če jim zima še ni prinesla snega, dostojno poslovili.

Kamnik še vedno brez svojega drsališča