Velikana so najprej postavili v izložbo, nato pa ga razdelili med zaposlene in mimoidoče. Foto: Reuters
Velikana so najprej postavili v izložbo, nato pa ga razdelili med zaposlene in mimoidoče. Foto: Reuters

Z njegovo pomočjo so se do sitega najedli v Sydneyju. Za pripravo največjega hamburgerja do zdaj, ki je tehtal natančno 95,5 kilograma, so avstralski kuharji potrebovali več kot 24 ur.

Da bi vodja tamkajšnjega Ambrosia On The Spot Joe El-Ajouz z ogromno jedjo prišel v Guinnessovo knjigo rekordov v kategoriji "največji prodaji namenjen sendvič na svetu", ga mora na jedilnem listu imeti vsaj 12 mesecev. A El-Ajouzova žena Iman dvomi, da bo kateri izmed gostov imel dovolj poguma, da bi si ga naročil.

"Stane okoli 600 evrov, naročiti pa ga bodo morali precej vnaprej. Morda se zdi cena visoka, a treba je poudariti, da se bo z njim lahko najedlo kar sto ljudi," je dejala in povedala, da je bil najtežji zalogaj pravilno skuhati meso. "Morali smo se prepričati, da bo dovolj skuhano, zato smo ga imeli na ognju več kot 12 ur. Težko ga je bilo tudi obrniti - za ta podvig smo potrebovali kar štiri krepke može."

Prejšnji rekorder, ki so ga pripravili v ZDA, je tehtal "le" 84 kilogramov.