Znano je, da za Kim Džong Ila pripravljajo specialitete, čigar sestavine uvažajo s celega sveta. Narod pa strada. Foto:
Znano je, da za Kim Džong Ila pripravljajo specialitete, čigar sestavine uvažajo s celega sveta. Narod pa strada. Foto:

68-letnik naj bi tako jedel ribe, "ki še migajo", slastne grižljaje pa poplakni s francoskim vinom in žganjem, razlaga kuhar Kendži Fudžimoto.

"Še posebej ima rad tako sveže ribe, ki še odpirajo usta in premikajo svoj rep - pojedel jih je s pravim zadovoljstvom," pravi Fudžimoto. "Razrezal sem jih tako, da nisem poškodoval vitalnih organov, zato so bile še nekaj časa žive."

56-letni Fudžimoto, ki je iz Severne Koreje pobegnil in se trenuto skriva na Japonskem, je izdal knjigo z naslovom "Bil sem kuhar Kim Džong Ila".

O njegovi višini je prepovedano govoriti
Prebegli kuhar je do zdaj povedal že marsikaj o svojem nekdanjem vodji. Med drugim je razkril, da ima voditelj zelo rad bordojsko vino, zato ponj v Francijo pošilja svoje ljudi. V njegovih rezidencah pogosto potekajo razkošne zabave, na katere pripeljejo lepa dekleta iz vse države, ki morajo ob zvokih ameriške glasbe pred njim plesati gole. Džong Il naj bi bil tudi zelo občutljiv glede svoje višine, zato je na propagandnih plakatih njegovo telo podaljšano, ob javnih nastopih pa mu frizerji napravijo nekoliko "višjo" pričesko. O njegovi višini se javno ne sme govoriti.

J. R.