Ni vsaka ljubezen veličastna kot srce pri Kupidovi fontani v Pekingu. Foto: AP
Ni vsaka ljubezen veličastna kot srce pri Kupidovi fontani v Pekingu. Foto: AP

Gospodična Vang se nad izkušnjo ni pritoževala, a idealne romantične zgodbe vseeno ni bilo. "Razen dejstva, da je nem kot lesena lutka, je vse drugo pri njem precej dobro," je povedala za šanghajski časnik Paper.

Tihi mladenič je ves čas zaprtja kuhal za nesojeno izbranko. "Čeprav je njegova hrana povprečna, je bil še zmeraj pripravljen kuhati, kar se mi zdi super," je še dodala za Paper.

Kako pa je njena zgodba sploh prišla na plano? Wang svoje življenje v obliki videoposnetkov pogosto dokumentira na družbenih omrežjih. Med obiskom osrednjega kitajskega mesta Žengžou, kamor se je odpravila iskat ljubezen, ni bilo nič drugače.

Zgodba Wang je postala uspešnica na družbenem omrežju Weibo. (Fotografija je simbolična.) Foto: EPA
Zgodba Wang je postala uspešnica na družbenem omrežju Weibo. (Fotografija je simbolična.) Foto: EPA

"Počasi se staram, družina mi je organizirala že najmanj deset zmenkov. Moj peti zmenek je želel pokazati kuharske sposobnosti in me je povabil k sebi na večerjo," okoliščine bizarne dogodivščine pojasni v enem od videoposnetkov.

Na družbenem omrežju WeChat je v štirih dneh sobivanja objavila tudi več videoposnetkov gostitelja pri vsakdanjih opravilih.

Njena izkušnja je postala na Kitajskem spletna uspešnica, posnetki so na družbenem omrežju Weibo imeli več kot pet milijonov ogledov. Nesojeni ljubimec je postal tudi tarča posmeha, zato je Wang nekaj posnetkov pozneje izbrisala.

Kitajska skuša pred olimpijskimi igrami preprečiti okužbe

Ni še jasno, ali bo še naprej iskala ljubezen, je pa vsem "samskim sestram" zaželela, da bi si kmalu našle partnerja. Upa tudi, da se bo izbruh okužb kmalu končal, še poroča Guardian.

Kitajska pred februarskimi olimpijskimi igrami v Pekingu skuša zajeziti izbruh okužb novega koronavirusa. Tudi pri bolj kužni različici omikron sledijo taktiki "ničelne tolerance", zato ob manjših izbruhih uvedejo popolno zaprtje za velika mesta in testirajo več milijonov prebivalcev.