Maček je pogrešan več kot mesec dni. Foto: Reuters
Maček je pogrešan več kot mesec dni. Foto: Reuters

Skrb lastnice mačka Andree Iturre je očarala celo državo, oglasil se je celo minister za pravice potrošnikov Jorge Silva, ki je povedal, da so oblasti na pomoč poklicale celo jasnovidko, ki se je poskušala povezati s Titom. Silva je v radijskem intervjuju povedal, da mačka skušajo najti po najboljših močeh, zato so se zatekli tudi k nenavadnim pristopom.

Tito se je izgubil osmega decembra, njegova lastnica pa je za pomoč prosila na družabnih omrežjih, objava pa je čez noč postala spletni hit. Maček je moral na poletu med Tarijo in Santa Cruzom potovati med prtljago, a ga po pristanku niso našli nikjer. Nekaj dni za tem je infrastrukturni minister Edgar Montano sklical iskalno akcijo po celi državi, čeprav je dejal, da se maček najverjetneje še vedno potika po letališču. "Tito obožuje tunino, zato smo v okolici nastavili nekaj priboljškov, če se slučajno vrne," je povedal v izjavi.

Nekatere organizacije ljubiteljev živali so obsodile letalsko družbo BoA zaradi napake, ki o pripetljaju ni povedala veliko. Po več kot mesecu dni se je Iturre ponovno oglasila na družbenih omrežjih in zatrdila, da še ni obupala in da Tita ne bo nehala iskati.