Člani kluba se lahko dogovorijo za križarjenje ali kakšno drugo počitniško aktivnost, za katero je dobro imeti veliko pod palcem. Foto: EPA
Člani kluba se lahko dogovorijo za križarjenje ali kakšno drugo počitniško aktivnost, za katero je dobro imeti veliko pod palcem. Foto: EPA
Angelina Jolie verjetno ne bi imela težav z včlanitvijo v klub. Foto: EPA

Število članov kluba BeautifulPeople.net nezadržno raste in bo konec leta preseglo milijon. Njegove podružnice odpirajo po vsem svetu, klub pa je zelo priljubljen predvsem na Danskem.

Junija so podružnico odprli tudi v Veliki Britaniji, kjer se je približno 1.400 članov in njihovih prijateljev udeležilo večerje ob odprtju, ki so jo priredili v ekskluzivnem nočnem klubu v Londonu.

Čez poletje naj bi podružnice odprli tudi v Franciji, Monaku, Španiji, Nemčiji in skandinavskih državah, v Združenih državah Amerike julija, v Singapurju, Avstraliji in Južnoafriški republiki pa avgusta.

Nove člane izbirajo pripadniki nasprotnega spola, nove moške člane torej ženske, nove članice pa moški. Seveda je obvezna tudi fotografija kandidata, saj je lepota eden izmed glavnih kriterijev sprejema.

Po mnenju idejnega avtorja je klub namenjen olajšanju zasebnih in poslovnih odnosov med osebami, ki so zelo lepe in imajo izjemne karakterne značilnosti. S pomočjo strani BeautifulPeople.net lahko člani organizirajo večerje, zmenke, nove zaposlitve, počitnice, iskanja stanovanja. Seveda lahko prek nje najdejo svojo dušo dvojčico.

Kriteriji za sprejem so visoki
Kriteriji za sprejem v klub lepih in bogatih so visoki, kar potrjuje tudi število novih članov. Na Danskem so od 70.000 kandidatov sprejeli le 12.000 ljudi, v Veliki Britaniji pa od 14.000 3.500. Večina članov je bogatih, stari so od 28 do 35 let, po navadi so sami sebi vodje, veliko jih dela v oglaševanju, informatiki in medijih. Članarina znaša 22 evrov mesečno.

Hintze je povedal, da ima v mislih že naslednji projekt, ki naj bi ga uresničil prihodnje leto, ko naj bi ustanovil podoben klub, vendar bo ta namenjen le homoseksualcem.