Foto:
Foto:

80-letni Giorgio Angelozzi je po ženini smrti 12 let živel samo v družbi sedmih mačk.

Prejšnji mesec se je odločil, da bo napisal oglas in poskusil poiskati nekoga, ki bi ga sprejel na svoj dom.

Eden od italijanskih dnevnikov je poleg oglasa objavil Angelozzijevo prošnjo tudi na prvi strani časnika.

Na starčevo presenečenje so ponudbe kar deževale. Sprejeli bi ga na Novi Zelandiji, v Braziliji in ZDA ter seveda v številnih družinah v Italiji. Upokojeni učitelj se je odločil, da se bo preselil v Bergamo k družini z dvema najstniškima otrokoma.

Opisal je svoje občutke: "Nisem pričakoval, da bom lahko izbiral med toliko družinami. Odločil sem se za družino Marlene Riva, saj me je njen glas spomnil na mojo ženo."

Angelozzijeva prošnja se je očitno dotaknila Italijanov. V Italiji ima družina še vedno veliko vlogo in marsikje pod isto streho skupaj živijo štiri generacije.

Država se sooča s problemom staranja prebivalstva - vsak peti Italijan je starejši od 65 let in kar polovica teh živi sama.

Giorgio je še opozoril, da je njegov problem zelo pogost in pozval Italijane, naj ne pozabijo na starejše.

Najbolj se veseli, da bo postal dedek: "To je bila moja želja. Poleg ljubezni Marlene, ki me že zdaj kliče očka, bom dobil še dva vnuka. Neverjetno!"

Angelozzi sicer ima hčerko, ki pa živi v tujini, saj dela za neko humanitarno organizacijo.

Na mesec je hotel v proračun svoje nove družine prispevati 500 evrov, vendar to po besedah Marlene ne pride v poštev. Resnično so želeli dedka, saj Marlenini sorodniki živijo na Poljskem, moževi starši pa so že umrli.

"Potrebuje pomoč in nas, mi pa potrebujemo njega," je pojasnila Marlena.