Si predstavljate, da bi v vsako hrano 'rinili' kosmiče? Foto:
Si predstavljate, da bi v vsako hrano 'rinili' kosmiče? Foto:

Chris Hunt, ki se preživlja z vodovodarstvom, dan po navadi začne s soljenimi kosmiči z okusom po čebuli, za kosilo si privošči sendvič, pri katerem da med rezini kruha kosmiče z okusom po prekajeni govedini, zvečer pa se "posladka" z vrečko pekočih kosmičev. Koruzni kosmiči so celo tako velika njegova strast, da si je omislil recepte, ki vključujejo to sestavino tudi v jedeh z rižem in s testeninami.

"Preprosto se jih ne morem nasititi. Rad pojem prav vse okuse, moji najljubši pa so kosmiči z okusom po prekajeni govedini. Teh sem v preteklosti pojedel tri vreče na dan, nato pa sem spoznal, da v življenju potrebujem več raznovrstnosti, zato se zdaj odločam za različne okuse, ki jih razporedim prek dneva," je dejal "Hrustač".

Za zajtrk mora še ugotoviti pravi recept
Britanec pa ima še vedno težavo - kosmiče zna vmešati v druge jedi, za zajtrk pa nikakor ne more ugotoviti recepta, kako pripraviti okusen obrok, ki bo vseboval kosmiče. "Poskusil sem že vse mogoče kombinacije, tudi preliti jih z mlekom, a se prehitro razmočijo. Če jih ne prelijem in jih jem s kruhom, pa je hrana tako suha," se je potožil in že nakazal rešitev: "Morda pa bodo slastni, če jih ocvrem ..."

Z uradno spremembo imena je presenetil tudi prijatelje, ki sicer kar niso mogli verjeti, da se ne naveliča koruznih kosmičev. "Zdaj od vseh zahtevam, da me kličejo "Pošast" ali "Gospod Hrustač". Britanec se je v kosmiče "zaljubil" že v otroštvu, zadnja leta pa je z njimi obseden.

Teče in telovadi
Pa ga nič ne skrbi, da bi se zredil od te hrane, polne ogljikovih hidratov? "Zavedam se, da je to, kar počnem, nekoliko skrajno, a ves čas pazim, da jem uravnoteženo. Poleg tega vsak dan pretečem osem kilometrov, trikrat na teden pa grem tudi v fitnes."