Živjo, kaj pa postrežem? Foto: EPA
Živjo, kaj pa postrežem? Foto: EPA
Led tu, led tam, led vsepovsod!
Prvi bar so odprli v Jukkasjaarviju na Švedskem. Foto: EPA

Bar stoji v središču West Enda, poleg njega pa je restavracija Below Zero (Pod ničlo). V baru je temperatura -5 stopinj Celzija, ob plačilu 12 funtov pa vsak obiskovalec na vhodu prejme termo kapo, debele rokavice in kozarec, narejen iz ledu.

"Gre bolj za novo izkušnjo kot pa tradicionalen bar. Čutimo, da res ponujamo nekaj popolnoma drugačnega," pravi Anette Eliasson, menedžerka tržnih komunikacij pri podjetju V&S Absolut Spirits vodka company, ki je bar odprlo skupaj s partnerskim podjetjem Icehotel.

Agnetha Lund, direktorica podjetja Icebar International, je dejala, da so London izbrali, ker je eno izmed najbolj trendovskih mest, ki narekuje, kako in kje se je dobro zabavati.

Poskrbljeni tudi za lakotnike
Tisti obiskovalci Icebara, ki jih zgrabi lakota, se morajo premakniti le do naslednjih vrat, v sosednjo restavracijo Below Zero, kjer se lahko okrepčajo s kuhinjo iz vse Evrope.

Ves led, ki ga vsebuje bar, so pripeljali iz reke Torne iz severa Švedske, kjer čista voda in proces zmrzovanja rečen vode dajeta odličen končni izdelek - kristalno čist led.

Bar v Londonu bo že četrti
Celoten prostor bodo preoblikovali vsakih šest mesecev, kajti led se kljub vsem varnostnim ukrepom počasi topi, tudi zaradi toplote človeških teles. V baru je lahko naenkrat 60 oseb, nujne pa so vsaj 45 minut vnaprej podane rezervacije.

Prvi Icebar so odprli v hotelu v Jukkasjarvi na Švedskem leta 1994, kjer obiskovalci spijo v topli spalni vreči v ledeno mrzli sobi. Kasneje so odprli Icebare tudi v Stockholmu in Milanu, dobro poslovanje vseh treh pa je dober obet za londonsko podružnico.