Foto: Luka Juvan Mastnak
Foto: Luka Juvan Mastnak

Na vseslovenskem srečanju starodobnikov na Vranskem sta zbrane med drugim nagovorila predsednik Avto-moto zveze Slovenije Leopold Pungerčar in županja Vranskega Nataša Juhart. Poleg srečanja starodobnikov pa so pripravili tudi parado z motorji Tomos.

Kot so povedali na veteranski avto-moto zvezi, gre za največje srečanje starodobnih vozil pri nas, ki ga pripravljajo vsako peto leto. Prejšnjega srečanja se je udeležilo 1100 starodobnikov, tudi tokrat pa si je vozila ogledalo zavidljivo število radovednežev.

V stavbi Avto-moto zveze Slovenije so predstavili tudi knjigo Slovenska avtomobilska scena 80. in 90. let. Na ogled so postavili umetniška dela mladega slikarja Klemna Banfiča, pripravili pa so tudi bolšji sejem. V prestolnici so v sodelovanju z ekipo Car Scene Slovenija ter ljubitelji hitrosti in avtomobilov v Ljubljani organizirali tretje dobrodelno srečanje eksotičnih avtomobilov Dobrodelni rooftop meet!, kjer so avtomobili tekmovali za naslov najatraktivnejšega vozila dneva.

Parada motorjev Tomos. Foto: Luka Juvan Mastnak
Parada motorjev Tomos. Foto: Luka Juvan Mastnak

Od policijskih vozil in motorjev do prikaza odvzema prstnih odtisov

Obiskovalci so namreč z nakupom srečk na srečelovu lahko prispevali otrokom, ki potrebujejo pomoč. Izkupiček dogodka so namenili društvu Viljem Julijan, ki pomaga otrokom z redkimi boleznimi. Na ogled so postavili več kot 300 eksotičnih in redkih vozil, med njimi tudi prestižnih znamk, kot sta Porsche in Lotus. Obiskovalci so se lahko preizkusili tudi na naprednem simulatorju vožnje.

Društvo starodobnih policijskih vozil je v središču Ljubljane priredilo mednarodno razstavo starodobnih policijskih vozil in uniform ter srečanje starodobnih policijskih skupin. Po navedbah društva so se poleg slovenske skupine srečanja udeležile tudi skupine iz Madžarske, Slovaške in Hrvaške. Razstavili so nekaj policijskih vozil in dva motorja. Poleg vozil so obiskovalci lahko videli tudi stare policijske uniforme, v katerih so se člani društva sprehodili po ljubljanskih ulicah. Pripravili so tudi otroški kotiček in prikaz odvzema prstnih odtisov, še piše STA.