Kate McKinnon. Foto: AP
Kate McKinnon. Foto: AP

Podjetje igrač Mattel, ki stoji za ikonično znamko Barbie, je napovedalo, da je tokrat izdelalo lutko, ki pa jo je navdihnil eden izmed likov iz filma Barbie. Nova barbika bo namreč prevzela podobo tiste, ki jo je v uspešnici Grete Gerwig upodobila igralka Kate McKinnon. V filmu ta Barbie, ki jo je zaigrala Margot Robbie, pomaga začeti njeno potovanje.

Omejena izdaja igrače ima vročo rožnato obleko, ki je skoraj enaka tisti, ki jo McKinnon nosi v filmski zgodbi, barbikin obraz ima tudi enake čačke, njeni lasje pa so postriženi in obarvani na poseben način. "Čudna" barbika naj bi po besedah izdelovalca posnemala lutko, s katero so se "malo preveč igrali". Za njo je treba odšteti 50 ameriških dolarjev, prednaročila sprejemajo do 18. avgusta, odposlali pa naj bi jo do konca maja 2024, poroča CNN.

Nekateri sicer menijo, da je izdaja nove barbike nesmiselna. Glede na to, da temelji na lutkah, ki jih otroci po svoje "uredijo", te ne moreš kupiti, ampak jo mora dejansko ustvariti posameznik.

Lutka je eden izmed sedmih izdelkov razširjene zbirke, ki izvira iz filmske uspešnice in vključuje tudi različne obleke, ki sta jih Barbie in Ken nosila na zaslonu. "Z najnovejšimi izdajami oboževalcem ponujamo še več načinov, da se potopijo v svet Barbie in proslavijo like in zgodbe, ki jih vidijo na zaslonu," je povedala Lisa McKnight, izvršna podpredsednica in glavna direktorica Mattela, in dodala, da bo Barbie še naprej služila kot ikona opolnomočenja in navdiha za prihodnje generacije.