Trenutek, ki je raznežil svet. Foto: Reuters
Trenutek, ki je raznežil svet. Foto: Reuters

Posnetek, ki je po koncu finala EP-ja med Francijo in Portugalsko obšel svet, prikazuje dečka, oblečenega v portugalski dres, ki je po zaključeni tekmi pristopil k enemu izmed objokanih francoskih navijačev, ki ni mogel skriti razočaranja zaradi poraza galskih petelinov.

Nasprotno od tega, kar je mislila večina, malček ni pripotoval iz Portugalske, da bi navijal za Cristiana Ronalda in druščino. Matisse namreč živi v Parizu, njegov oče je Francoz, mati pa Portugalka. In zakaj se je odločil, da bo v finalu navijal za Portugalce? "Ker so bili avtsajderji, pa tudi zato, ker niso nikoli osvojili evropskega nogometnega prvenstva," je povedal Matisse.

Obisk navijaške cone v Parizu si je prislužil z dobrimi ocenami, upa pa, da se bodo odrasli kaj naučili iz njegovega primera - da moramo znati potolažiti tudi tiste, ki jih ne poznamo.

S kakšnimi besedami je pristopil k francoskemu navijaču? "Gre le za igro, ampak vem, kako se počutiš," je povedal Mattise. Dodal je: "Rekel sem mu, da je tudi njegova ekipa odigrala dobro tekmo in da so si prav tako zaslužili, da bi osvojili EP, ampak da je bil Rui Patricio odličen, pa tudi, da je Portugalska odlično prebrala taktiko Didierja Deschampsa."

Portugalski navijač tolažil francoskega
Portugalski navijač tolažil francoskega