Foto:
Foto:
Na prvi strani medalje sta odtisnjena grb in napisa Prince of Wales ter Duchess of Cornwall, na zadnji pa datum poroke.
Izvirnik je princ podaril bodoči ženi, kopije pa so naprodaj v veleblagovnicah Asda.

Spominske medalje bodo izdelali v kraljevski kovnici, na voljo pa bo tisoč zlatih medalj, pet tisoč srebrnih in neomejena količina bronastih.

Za zlato spominsko medaljo bo kupec moral odšteti 475 funtov, za srebrno 34,95 funta in za bronasto 9,95 funta.

Čeprav je bila poroka napovedana za 8. april, so jo zaradi papeževega pogreba prestavili na en dan pozneje, to je v soboto, 9. aprila. Kot je povedal prinčev tiskovni predstavnik, sta se Charles in Camilla odločila, da poroko prestavita zaradi spoštovanja do svetega očeta.

Papeževega pogreba se bo udeležil tudi princ Charles. Poleg njega pa bosta v Vatikan odpotovala tudi britanski premier Tony Blair in cerkveni poglavar Anglikanske cerkve, canterburyjski nadškof Rowan Williams.

Kopija prstana najbolje prodajan kos nakita
Velški princ je 10. februarja letos, ko so javno oznanili njuno zaroko, Camilli podaril prstan, katerega kopija je postala najbolje prodajan kos nakita. Kopijo prstana, narejenega iz čistega srebra in brušenega cirkonija, so začeli prodajati ta ponedeljek v veleblagovnicah Asde po vsej državi.

Prstan se je na tržišču pojavil sprva v tisoč izvodih, a so serijo povečali na dva tisoč prstanov. En prstan stane veliko manj kot izvirnik, zanj pa boste v prodajalnah Asda odšteli 19 funtov.