Z navdušenjem so ga pričakali tudi pred hotelom. Foto: EPA
Z navdušenjem so ga pričakali tudi pred hotelom. Foto: EPA

Lionel Messi, ki je lani Argentino popeljal do slave na svetovnem prvenstvu, in njegovi argentinski soigralci so se ta konec tedna mudili v Pekingu, čakala jih je prijateljska tekma z Avstralijo. Čeprav je bilo treba za vstopnice odšteti tudi do 4800 juanov (okoli 625 evrov), so bile vstopnice za tekmo na stadionu, ki sprejme 68.000 gledalcev, razprodane v 20 minutah.

Vsakdo ga je hotel videti. Foto: EPA
Vsakdo ga je hotel videti. Foto: EPA

Po pristanku na letališču v kitajski prestolnici je bil predvsem 35-letnik, ki ga številni štejejo za enega največjih nogometnih igralcev vseh časov, deležen navdušene dobrodošlice navijačev. Messi je kmalu postal najbolj priljubljena tema na kitajski platformi Weibo, na številnih videoposnetkih je bilo mogoče videti na stotine oboževalcev, ki so drveli pred hotel ekipe.

V upanju, da bodo videli svojega vzornika, ki je Kitajsko nazadnje obiskal leta 2017 s klubom Barcelono, se jih je pred hotelom zbralo malo morje. Eden izmed gorečih oboževalcev je porabil 10.000 juanov (okoli 1300 evrov) za sobe v več pekinških luksuznih hotelih, ker je upal, da bo naletel na nogometnega zvezdnika. "Nezaslišano strastni" navijači so pozneje sicer onemogočili ekipi, da zapusti hotel, to pa pomeni, da so bili nogometaši začasno "ujeti" v svojem prebivališču. Trening Argentine je bil zato pred tekmo zaradi varnostnih razlogov prestavljen, poroča CNN.

Policija je sicer navijače začela opozarjati na prevarante, ki poskušajo zaslužiti z "Messimanijo". Na Weiboju so se namreč znašli tudi lažni oglasi, ki so za 300.000 juanov (okoli 39.000 evrov) na osebo ponujali večerjo z Messijem. Pekinški urad za javno varnost se je ob tem pošalil: "Če vas ogoljufajo za 300.000 juanov, vam bo naša policija nazdravila." Več neuradnih računov je prav tako trdilo, da ponujajo vstopnice VIP, sedeže v prvi vrsti in drese Argentine z avtogrami, te pa so ponujali po napihnjenih cenah.