Foto: Reuters
Foto: Reuters
Sorodna novica Najvišji dobitek na lotu do zdaj gre v Kalifornijo

Poleg dobitnika oziroma dobitnice najvišjega dobitka na lotu doslej, ki znaša 2,04 milijarde ameriških dolarjev (2,03 milijarde evrov), je milijon ameriških dolarjev namreč prejel lastnik trgovine v Altadeni v Kaliforniji Chahayed.

Možakar, ki je prispel v ZDA iz Sirije v 80. letih prejšnjega stoletja, je dejal, da je navdušen, ker so v njegovi trgovini izžrebali rekordno visok znesek, vesel je tudi denarja, ki ga je sam prejel. Čeprav je postal milijonar, pa bo še naprej opravljal svoje delo, kot ga je doslej. "Ob šestih zjutraj sem vsak dan tukaj. Rad imam svoje delo."

Z denarjem bo pomagal svojim otrokom in njihovim družinam. "Sin pričakuje otroka, navdušeni smo! Imeli bomo lepo praznovanje za otroka."

Dodal je, da ne ve, kdo je kupil zmagovalno srečko, upa pa, da je nekdo izmed prebivalcev v Altadeni.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dobitnik oziroma dobitnica loterijske srečke, njegova oz. njena identiteta ni znana, se zdaj lahko odloči med enkratnim izplačilom dobitka in postopnim izplačevanjem v naslednjih 30 letih. Če se bo odločil za prvo možnost, bo srečni dobitnik po vseh odbitkih na račun prejel 1,4 milijarde dolarjev, ugotavlja Powerball. V nasprotnem bo v 30 letih prejel znesek v celoti.