Teresa ni navdušila le z videzom, ampak tudi s komunikativnostjo in sproščenostjo. Foto: Reuters
Teresa ni navdušila le z videzom, ampak tudi s komunikativnostjo in sproščenostjo. Foto: Reuters
Teresa Scanlan
Premagala je konkurentke iz drugih zveznih držav. Foto: EPA

Po sobotnem izboru v Las Vegasu so se ameriški mediji razpisali o komaj 17-letni plavolaski, ki je naslovu najlepše v Nebraski dodala še krono in lento najlepše v "obljubljeni deželi". A Teresa ni zanimiva le zato, ker je najmlajša mis s tem nazivom v 90-letni zgodovini tekmovanja, ampak tudi zaradi svojih korenin in zanimivih izjav, ki jih je po zmagi "trosila" za medije.

Teresa je bila rojena v Kaliforniji, zdaj pa z družino živi v majhnem mestu v Nebraski, po materini strani pa ima hrvaške korenine. Njena dedek in babica prihajata z otoka Ilovik, ki leži pod Lošinjem, ker pa so z družino zelo povezani, je že večkrat obiskala Hrvaško. "Rada obiščem Hrvaško, saj imam tam veliko sorodnikov. Po zmagi sem dobila veliko čestitk tudi od njih, zato sem res presenečena, da so name ponosni tudi ljudje, ki živijo več tisoč kilometrov stran," je dejala lepotica in nedvomno naredila veliko reklamo svoji drugi domovini.

"Zasvojena" z lepotnimi naslovi
Teresa se je na prvo lepotno tekmovanje prijavila pred štirimi leti, torej pri rosnih 13 letih. "Želela sem iti po poti svoje starejše sestre Sarah, ki je postala mis krajevnega sejma. To mi je uspelo, a še ko sem imela krono na glavi, sem si že zaželela nove," je dejala nova ameriška zvezdnica, ki se je na izbor za mis ZDA prijavila tudi zato, ker zmagovalka dobi štipendijo za dokončanje šolanja.

"Ker je eden izmed pogojev ta, da je kandidatka stara med 17 in 25 let, so bili doma prepričani, da bom poskušala zmagati vse do 25. leta, kar pomeni, da se do takrat ne bi poročila, saj lahko zmagajo le neporočena dekleta. No, to zdaj ne velja več, poročim se lahko že jutri," je bila "nagajiva".

Najlepša pravnica v državi?
Teresa bo jeseni začela obiskovati kolidž, na katerem bo študirala politiko in pravo. Njene ambicije pa so: "Zavedam se, da me čaka sedem let trdega študija in pri tem me naslov misice ne bo oviral. Želim postati sodnica, sanje pa bi se mi izpolnile, če bi bila lahko sodnica vrhovnega sodišča."

Najstnica je na izboru navdušila tudi z igranjem klavirja in dobrosrčnostjo, saj bo kot misica skušala pomagati vsem, ki se borijo z motnjami hranjenja, kot je bulimija.

In še stereotipno vprašanje - ima fanta? "Ah, saj veste, kakšni so sedemnajstletniki. Mislim, da sem vam s tem povedala dovolj ..."