Aloisson navadne mobilnike okrasi z dragimi kamni. Foto: www.aloisson.com
Aloisson navadne mobilnike okrasi z dragimi kamni. Foto: www.aloisson.com
Mobilnik z diamanti
Bi ga imeli? Foto: www.aloisson.com
Mobilniki so vseh vrst, oblik in cenovnih razredov. Foto: RTV SLO

Prenosni telefon si je zamislil in ga oblikoval slavni izdelovalec modnih dodatkov Peter Aloisson.

Nekateri deli telefona so narejeni iz čistega zlata, za popestritev pa je na ohišje dodal tudi 2.950 modrih diamantov, ki veljajo za ene najredkejših dragih kamnov na svetu.

Aloisson se sicer že nekaj let ukvarja z okraševanjem navadnih prenosnih telefonov. Dodaja jim namreč različne modne dodatke, zlatnino in drage kamne, da vsak postane unikaten.

Mobilnik - statusni simbol?
Povedal je: "Že pred nekaj leti se mi je zazdelo, da bodo prenosni telefoni spremenili naša življenja in postali nepogrešljiv pripomoček. Mislim, da morajo za vse vsakdanje stvari, kot so na primer ure, igle za kravato pa tudi prenosni telefoni, obstajati tudi prestižnejše izvedbe."

Povprečna cena: Nekaj milijonov
Ker za vsako tako preoblikovanje Aloisson porabi veliko časa, mu v povprečju uspe okrasiti le tri telefone letno. Njegove stranke so večinoma zvezdniki in premožni podjetniki, ki morajo navadno za unikatni telefon odšteti okoli sedem milijonov tolarjev.

Njegovo zadnjo umetnijo, 177 milijonov vredni prenosni telefon, je izdelal v reklamne namene po naročilu nekega nemškega podjetnika. Kljub zasoljeni ceni pa Aloisson pričakuje, da bo tudi ta telefon našel kupca.