Foto:
Foto:
Moški ponavadi očistijo svoje avtomobile, zdaj pa bodo morali skrbeti tudi za celotno gospodinjstvo in dojenčke.
En teden bodo moški preživeli sami doma, ženske pa se bodo preselile v hotel.

Na ta način bodo preverili enega od najstarejših znanih sporov v bitki spolov - ali moški lahko preživijo brez žensk.

Poskus bodo izvedli v majhni vaški skupnosti na severu Anglije, v Harbyju, kjer bo britanska televizijska hiša BBC posnela tudi resničnostno serijo oddaj, imenovano Teden, ko so ženske odšle.

Osemdeset žensk, prebivalk Harbyja, bodo za en teden preselili v hotel, njihovi možje, sinovi, očetje in ostali moški pa se bodo morali znajti sami.

Tako bodo ti za en teden prevzeli celotno gospodinjstvo - od nakupovanja, kuhanja, pomivanja posode, čiščenja hiše, pranja in likanja, prav tako pa bodo morali skrbeti za dojenčke, ki jih bodo matere morale pustiti doma.

Na BBC-ju so serijo poimenovali pravi resnični sociološki eksperiment, vaščani pa niso tako prepričani, ali je temu res tako. Tako so vaščani že sklicali nujen sestanek, na katerem bodo govorili predvsem o tem, da jih kamere ne bi prikazale v slabi luči.

Kot je povedal Richard Croft, predsednik vaške občine, so vaščani resnično zaskrbljeni. V vasi sta nastala dva pola, mnenja med prebivalci so različna, pojavila pa so se že prva nesoglasja in prepiri, je dodal Croft.

Kot je povedal producent serije, pričakujejo, da se bodo nekateri moški odrezali izvrstno, drugi pa svojega dela ne bodo opravili. Tako bodo žene tistih svoje gospodinjstvo po enem tednu našle v popolnem neredu.