Musk namerava ukiniti modrega ptiča. Foto: Reuters
Musk namerava ukiniti modrega ptiča. Foto: Reuters

"Kmalu se bomo poslovili od blagovne znamke Twitter in postopoma od vseh ptic," je v nedeljo zjutraj tvitnil Elon Musk. Aprila letos je podjetje Twitter sicer že preimenoval v X Corp, medtem ko je družbeno omrežje ohranilo staro ime.

"Če bo nocoj objavljen dovolj dober logotip X, ga bomo jutri objavili po vsem svetu," je še zapisal in s tem nakazal, da bo nov logotip vseboval črko X, del novega imena podjetja X Corp.

V nizu tvitov glede logotipa je med drugim še zapisal, da mu je bil modri ptič sicer "všeč", vendar bo logotip X bolje "utelesil vse nepopolnosti v nas, ki nas delajo edinstvene".

Najavo o spremembi je pospremil plaz negativnih komentarjev tviterašev, ki si želijo obstanka modrega ptiča. "Odkrito povedano, všeč so mi negativne povratne informacije na tej platformi. Precej bolje kot kakšen cenzurni urad!" se je odzval Musk, samooklicani zagovornik svobode govora.

Na spletni strani Twitterja sicer še vedno piše, da je logotip modrega ptiča "najbolj prepoznaven znak" družbenega omrežja, zaradi česar so do njega tudi "tako zaščitniški".

Musk je sicer že aprila za kratek čas spremenil logotip Twitterja in ptiča zamenjal s psom Shiba Inu, podobo Muskove kriptovalute dogecoin, s čimer je sprožil rast vrednosti dogecoina na trgu kriptovalut.

Tožba: Twitter dolguje za 500 milijonov dolarjev odpravnin

Milijarder je podjetje Twitter za 44 milijard dolarjev kupil oktobra lani, aprila letos pa je podjetje preimenoval v X Corp, kar naj bi po poročanju Reutersa odražalo njegovo "vizijo", da ustvari "super aplikacijo" po vzoru kitajskega WeChata.

Njegovo obdobje na čelu Twitterja so spremljali številni pretresi in spremembe. Musk je od prevzema Twitterja odpustil več kot polovico zaposlenih. V torek je bila proti Twitterju vložena tožba, da podjetje odpuščenim dolguje več kot 500 milijonov dolarjev odpravnin.

Twitter je julija oznanil, da bo omejil število tvitov, ki jih lahko dnevno prebere posamezni uporabnik. Napoved je sprožila številne kritike uporabnikov in trženjskih podjetij, po poročanju Reutersa pa je Twitterjeva omejitev pospešila tudi rast števila uporabnikov novega Twitterju podobnega omrežja Threads podjetja Meta.