Voščeno lutko Sinead O'Connor bodo zamenjali z novo. Foto: AP
Voščeno lutko Sinead O'Connor bodo zamenjali z novo. Foto: AP

Muzej je voščeno lutko razkril ob prvi obletnici pevkine smrti. 56-letno O'Connorjevo so našli mrtvo v njenem domu v Londonu julija lani. Lutko bodo po kritikah umaknili in izdelali novo, ki bo pevko "verodostojneje predstavljala".

Med tistimi, ki so lutko kritizirali, je bil tudi brat O'Connorjeve, John. Kot je dejal, je bil šokiran, ko je videl na spletu lutko, ki jo je označil za "neprimerno".

Sinead O'Connor je bila najbolj znana po uspešnici Nothing Compares 2 U. Foto: EPA
Sinead O'Connor je bila najbolj znana po uspešnici Nothing Compares 2 U. Foto: EPA

"Lutka ji ni bila v ničemer podobna in zdela se mi je grozljiva," je povedal za irski radio RTÉ. "Videti je bila kot nekaj med izložbeno lutko in Thunderbirds (britanska znanstvenofantastična serija, op. a.)".

"Glede na odzive javnosti na voščeno lutko priznavamo, da aktualna upodobitev ne dosega naših visokih standardov ali izpolnjuje pričakovanj Sinéadinih predanih oboževalcev," so sporočili iz muzeja. "Prisluhnili smo odzivom in se strinjamo, da lutka ne zajema popolnoma Sinéadine edinstvene prezence in bistva, kot bi si to želeli."

Kot so še dodali, je vpliv O'Connorjeve na glasbo "neizmerljiv", njihov cilj pa je bil počastiti pokojno pevko na "najustreznejši in najbolj spoštljiv način".

"S tem v mislih bomo zdaj izdelali novo voščeno lutko, ki bo bolje odražala pravi duh in ikonično podobo Sinéad O'Connor. Naša ekipa izurjenih umetnikov se bo projekta lotila nemudoma in zagotovila, da bo vsak detajl natančno izdelan, da bi tako ustrezno proslavili njeno dediščino."