Chris Woodhead je že od mladih nog navdušen nad tetovažami – prvo si je privoščil pri 18 letih, v naslednjih 15 letih pa jih je drugo za drugo kopičil po celem telesu. Kot je pojasnil v pogovoru za BBC, se je že kmalu navdušil nad slogom tetovatorja Duncana X, ki velja za ikono britanskega tetovatorstva in ki slovi po uporabi zgolj močnega črnega črnila. "Pri 19 mi je en tatu naredil Duncan X, potem pa me je začel tetovirati moj najboljši prijatelj, ki si me je vzel za svoje platno, in mi do zdaj naredil več kot 400 tetovaž," je razložil v pogovoru. Woodhead si je številne izdelal tudi sam, saj se je vmes izučil za mojstra tetoviranja.

Ob začetku pandemije novega koronavirusa je imel tako na sebi več kot 1000 tetovaž, zdaj jih ima 40 več, pove ponosno. Z razglasitvijo omejitev gibanja na Otoku se je namreč zaprl tudi salon, kjer je zaposlen, zato je dneve preživljal doma, z nosečo ženo Emo. A mu je postalo dolgčas, zato si je zadal prav poseben cilj: za vsak dan izolacije si bo naredil novo tetovažo.

"Nekaj časa sem samo hodil okoli po stanovanju, nisem vedel, kaj bi počel, samo praznil sem omarice s hrano," pojasnjuje in dodaja: "Zato je bila zamisel za tatuje tudi neka usmeritev, nekaj, kar lahko delam redno vsak dan. Brez strukture smo ljudje izgubljeni."

Zadnjih 40 dni tako vsako popoldne, med 14. in 16. uro tako sede za mizo in skicira vzorec tatuja, ki po njegovem opisuje ali tisti dan ali pa celotno situacijo, v kateri se je znašel svet. Nato spije čaj, si pripravi črnilo in svežo iglo in se loti dela. Tetovira se "po starem", pravi, z "golo" iglo, ki jo namaka v črnilo in ga nato potisne pod povrhnjico kože. Postopek je dolgotrajnejši od tetoviranja s pištolo, potrebna pa je tudi večja natančnost. "Z iglo lahko narediš le eno piko naenkrat, potrebna je natančnost, kar je včasih zelo, zelo težko, saj šteje vsaka pikica, poleg tega pa traja precej dlje kot s pištolo," pojasnjuje.

Ker mu počasi zmanjkuje prostora na telesu, ki bi ga še lahko zapolnil s tetovažami, se zaveda, da bo moral začeti varčevati s kožo - tudi zato, da mu bo ostalo še dovolj prostora, da si vtetovira ime otroka, ko se bo rodil. "Že zdaj sem videti kot švicarski sir," v smehu reče in dodal: "Vem, da sem videti smešno. Poleg tega je ostalo le še nekaj delov telesa, ki jih še lahko dosežem." A tetoviranje je zanj terapevtsko, zato bo z njim nadaljeval - dokler dokončno ne zmanjka kože.