Foto:
Foto:
Presrečni starši z dojenčicama

Rumaisa je na svet privekala skupaj s sestro dvojčico Hibo 19. septembra lani, ko je bila njuna mama v 26. tednu nosečnosti.

Hiba je bila precej večja in močnejša, za življenje Rumaise, ki je ob rojstvu tehtala samo 244 gramov in bila velika kot otroška dlan, pa so zdravniki uporabili vse svoje znanje in tehnologijo.

Zahteven carski rez so opravili v bolnišnici Loyola University v Chicagu, Illinois, kjer je Rumaisa preživela skoraj pol leta pod budnim zdravniškim nadzorom.

Rumaisa je bila ob odhodu težka 2,49 kilograma in je bila velika skoraj 43 centimetrov. Zdravnik Jonathan Muraskas, ki je vseskozi nadziral oskrbo dojenčice, je dejal, da je stanje malčice zadovoljivo in da se bo normalno razvijala v vseh ozirih, je pa še vedno priklopljena na kisik, kot so ponavadi vsi dojenčki, ki se rodijo prezgodaj.

Presrečna starša, Indijca Mohamed Rahman in Mahadžabin Šajk, sta želela z dojenčicama čim bolj diskretno zapustiti bolnišnico, saj sta se želela izogniti medijski pozornosti, ki sta je bili deležni ob rojstvu.