Anthony je dejal, da ne bo nikoli več kupil loterijske srečke. Foto:
Anthony je dejal, da ne bo nikoli več kupil loterijske srečke. Foto:

Da se življenjska pot lahko kaj hitro spremeni, dokazuje tudi primer Anthonyja Castra. Ta je odraščal v Bronxu, kjer ga je pri 19 letih v glavo ustrelila tolpa. 37-letnik je tudi komajda preživel 11. september, potem ko se je pred sedmimi leti preselil iz New Yorka v Idaho, je tri leta preživel na ulici. Sreča se je 37-letniku nasmehnila pred nekaj dnevi, ko je zadel 250 tisoč ameriških dolarjev.

"Vračam se v šolske klopi"
"To je božji dar," je dejal presrečni Castro ob vročitvi čeka. Zavarovalniški agent, ki je po plačanju vseh davkov domov odnesel 168 tisoč dolarjev, je deset odstotkov nagrade podelil cerkvi, ki jo redno obiskuje, 50 tisoč dolarjev je vložil v naložbene svežnje, ves preostali denar pa je pustil na svojem bančnem računu: "Ne porabljajte denarja za neumnosti," je Castro svetoval vsem drugim.

Medtem ko mnogi tudi potem ko osvojijo glavni loterijski dobitek še naprej preizkušajo svojo srečo, se je Castro odločil, da nikoli več ne bo vplačal loterijskega lističa: "Zakaj bi bil požrešen, dobil sem svoj del, denar sem naložil, zato nimam potrebe, da bi še naprej igral igre na srečo. Zdaj se bom vrnil nazaj v šolske klopi, še naprej pa bom opravljal tudi svoje delo."