Slicia Silverstone kot razvajena najstnica v filmu Nimaš pojma. Režiserka Amy Heckerling meni, da bo zanjo težko najti zamenjavo. Foto: Reuters
Slicia Silverstone kot razvajena najstnica v filmu Nimaš pojma. Režiserka Amy Heckerling meni, da bo zanjo težko najti zamenjavo. Foto: Reuters

Nimaš pojma (Clueless) je en izmed kultnih filmov devetdesetih, v katerem so nastopile igralke Alicia Silverstone, Stacey Dash in pokojna Brittany Murphy. Gre za najstniško komedijo, ki je nastala kot svojevrstna posodobitev romana Emma pisateljice Jane Austen. Film je režirala Amy Heckerling, ki je zdaj kot ena izmed prvih potrdila, da komedija po 20 letih dobiva svojo odrsko različico.

Film Nimaš pojma bo na Broadwayu zaživel kot muzikal, pri tem za predstavo ne bodo ustvarjali novih skladb, pač pa bodo uporabili že znane pesmi. "Najtežje bo najti prave igralce," je še komentirala Heckerlingova.

Nova zgodba o slavnem čarovniku
Svojo dramsko različico pa bo kmalu dobila še ena filmska uspešnica, ki je prav tako zasnovana po knjigi. Pisateljica J. K. Rowling je potrdila, da bo njen slavni lik Harry Potter čaral tudi na odrskih deskah v Londonu. "Z veseljem sporočam, da bo v Londonu prihodnje leto premiera nove igre Harry Potter and the Cursed Child," je zapisala na Twitterju.

Pojasnila je, da ne bo šlo za predelavo katere izmed knjig ali filmov, pač pa bo igra narejena po neki novi zgodbi. Ne bo šlo niti za predzgodbo, več pa Rowlingova ni želela povedati, da oboževalcem ne bi pokvarila presenečenja. Je pa dodala, da knjižne različice ne bo: "Ko bodo gledalci videli igro, se bodo strinjali, da je to edini pravi medij za to zgodbo."

Na začetku meseca je po medijih zaokrožila tudi novica, da se bo knjiga Fantastična bitja in kje jih najti (Fantastic Beasts and Where to Find Them), ki jo je Rowlingova leta 2001 napisala kot odcepek svoje sage o Harryju Potterju, v obliki trilogije preselila na filmska platna. Izbran je tudi že glavni igralec - to bo oskarjevec Eddie Redmayne. Kdo bo na odrskih deskah upodobil Harryja, pa še ni znano.