Naslovnica, ki je povzročila toliko razprav. Foto:
Naslovnica, ki je povzročila toliko razprav. Foto:
Nenormalno veliko zanimanja je vzbudila že tale slika predsednika v kopalkah, posneta še pred njegovo predsedniško kampanjo. Foto: EPA

Revija objavlja fotografijo Obame v kopalkah bermudkah, ki je pospremljena z napisom Naš sosed je vroč.

Obamova fotografija je sicer del posebne priloge mesečnika, ki je specializiran za pokrivanje dogodkov v ameriški prestolnici, z naslovom 26 razlogov, zakaj radi živimo tu. Barack Obama je naveden kot drugi razlog.

Fotografija, ki so jo posneli na Havajih po ameriških predsedniških volitvah, predsednika prikazuje v mikavni luči - atletska postava, rdeče kopalke in črna sončna očala. A to je bilo dovolj, da je razburilo oziroma razdelilo Američane.


Obama kot "pin-up"?
Kot je povedal novinar Washingtoniana Garrett Graff, so po elektronski pošti, telefonu in v komentarjev na blogih prejeli več sto odzivov. Komentarji so po njegovih navedbah zelo različni. "Številni menijo, da je to 'luštna' fotografija, ki je v čast predsedniku, drugi pa se s tem ne strinjajo," je dejal Graff.

Po njegovem mnenju sicer fotografija nikakor ne prinaša nič šokantnega. A kot kažejo komentarji na spletni strani Washingtoniana, gre številnim vseeno v nos. "Direktorje Washingtoniana bi moralo biti sram", "Njegov namen je biti predsednik ZDA, ne pa dekle z naslovnice", so med drugim zapisali ogorčeni bralci revije.

K. S.