Na vrvici je razigranega Boja med njegovim prvim medijskim nastopom komaj zadrževala prva dama Michelle. Foto: EPA
Na vrvici je razigranega Boja med njegovim prvim medijskim nastopom komaj zadrževala prva dama Michelle. Foto: EPA
Družina Obama z Bojem
Obamovim je navihanega Boja podaril družinski prijatelj, senator Edward Kennedy. Foto: EPA
Bo, novi stanovalec Bele hiše

Družina ameriškega predsednika Baracka Obame je javnosti prvič predstavila težko pričakovanega novega stanovalca Bele hiše - portugalskega vodnega psa, ki sliši na ime Bo.
Američani so več mesecev čakali na ta dogodek, v torek ob okoli 16.30 po tamkajšnjem času pa je črni in skodrani Bo, katerega smrček, prsni del in tačke so beli, iz Bele hiše z vso lahkotnostjo svojih šestih mesecev končno zakorakal pred več deset zbranih novinarjev, fotografov in snemalcev.

Obama: "V moji postelji ne bo spal!"
Pri vsej svoji živahnosti je Bo skoraj zagrešil grozovito nerodnost, ko je malo manjkalo, da bi spotaknil predsednika Obamo. "Končno imam prijatelja, čeprav je trajalo nekaj časa," se je ob tem pošalil Obama. S tem je nekoliko obrnil besede nekdanjega predsednika Harryja Trumana: "Če želite imeti v Washingtonu prijatelja, si kupite psa ..."

Obama je tudi spomnil na nekatere nove skrbi, ki jih je s sabo prinesel Bo - pri sprehajanju se bodo člani njegove družine izmenjevali, je zatrdil predsednik. Glede na to, da imajo portugalski vodni psi radi paradižnike, je Obamo tudi zaskrbelo, kaj to pomeni za vrt njegove soproge. Zagotovil je tudi, da Bo nikakor ne bo spal v njegovi postelji.

Predsednik izpolnil obljubo hčerkama
Obama je svojima hčerkama Malii in Sashi psa obljubil že pred nekaj časa, in sicer za potrpežljivost in prenašanje vseh naporov njegove predsedniške kampanje.
Pri izbiri psa so Obamovi morali skozi dolg proces - morali so odklanjati ponudbe z vsega sveta, poleg tega pa svoj izbor precej omejiti, saj so zaradi Malijine alergije morali izbirati med pasmami, ki povzročajo manj alergičnih reakcij.

A. K,

Bo, novi stanovalec Bele hiše