Oleksandr in Olena. Foto: Reuters
Oleksandr in Olena. Foto: Reuters

To so dokazali tudi številni zaljubljenci v Ukrajini, ki si kljub težkim časom obljubljajo večno zvestobo.

Poroka pripadnikov teritorialne obrambe na nadzorni točki v Kijevu

Tudi med vojaki in vojakinjami potekajo poročni obredi. Tako sta si na nadzorni točki usodni da dahnila Oleksandr in Olena. Poročni obred sta opravila v vojaški uniformi, na obredu pa je bilo navzočih nekaj prič.

Nekaj dni prej se je še en ukrajinski par, Lesja in Valerij, pripadnika teritorialne obrambe, poročil na nadzorni točki blizu Kijeva.

Obe nevesti sta imeli v rokah šopek rož, nazdravili so s šampanjcem, manjkala ni niti torta, Lesja pa je nosila tudi vlečko, kot se za poroko spodobi.

Lesja in Valerij. Foto: Reuters
Lesja in Valerij. Foto: Reuters

Ukrajinsko ministrstvo je še zapisalo, da se je od 24. februarja, ko se je začela ruska invazija, v državi, ki je tedaj imela okoli 44 milijonov prebivalcev, rodilo 10.767 otrok.

Ukrajino je sicer medtem po podatkih visokega komisariata za begunce (UNHCR) zapustilo že več kot tri milijone ljudi.

Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o dogajanju v Ukrajini smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod eno novico. Ne gre za cenzuro ali blokado, temveč za vzdrževanje ravni komunikacije na portalu javne RTV, ki je zavezana k takšnim merilom. Svoje mnenje o dogajanju v Ukrajini lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.