Od zdaj bo Oktoberfest znan le po pivu in dobri hrani. Foto: EPA
Od zdaj bo Oktoberfest znan le po pivu in dobri hrani. Foto: EPA
Šotori Oktoberfesta ne bodo diskoteke. Foto: EPA

Prireditelji slavnega pivskega festivala, ki vsako leto poteka v nemškem mestu München, imajo dovolj pijanih mladenk in mladeničev, ki se ob popglasbi slačijo kar na javnih mestih, največkrat na mizah ob huronskem navijanju prisotnih pivcev.

Letos na Oktoberfestu le dobro pivo in hrana
Vodja Oktoberfesta Gabriele Weishaeupl je dejala, da upa, da se bo letos festival vrnil k svojim koreninam, torej k uživanju odličnega piva in poslušanju tradicionalne glasbe.

Poudarila je, da šotori, pod katerimi raja na tisoče željnih zabave, niso tam zato, da se spremenijo v diskoteke, saj je teh že tako polno po mestu, ampak se mora pod njih vrniti vzdušje, kakršnega pomnijo iz zgodovine slavne prireditve. Weishaeuplova je dejala, da je bilo lansko leto porazno, kar se tiče neprimernega obnašanja, videti je bilo vse preveč gole kože in pijane mladine, ki je ležala povsod.

"Alkozabavljačem", kot so poimenovali razgrete mladenke in mladeniče, bodo letos prepovedali vstop v šotore, s čimer se strinjajo tudi lastniki prostorov, ki prav tako ne bodo vrteli popularne glasbe, kot so pesmi DJ Otzija Hey Baby in Louja Bege Mambo No.

5. Letošnji festival, ki bo vrata piva, hrane in zabave željnim obiskovalcem odprl 17. septembra, bo že 172. po vrsti, organizatorji pa pričakujejo kar 6 milijonov obiskovalcev z vsega sveta.