Foto:
Foto:
Berloni najraje dela s psi iz zavetišč.

Mešanec in škotski ovčar sta si že zagotovila vlogi v prihajajočem muzikalu Chitty Chitty Bang Bang, ki temelji na istoimenskem filmu in bo imel krstno predstavo v broadwayskem gledališču Hilton letos aprila. Za plačilo bosta psa, potem ko se bo muzikal poslovil od odrskih desk, dobila prebivališče na kmetiji v ameriški zvezni državi Connecticut, ki je v lasti trenerja.

Osemmesečni belo-karamelni mešanec Fred in desetmesečni, 30 kilogramov težki škotski ovčar Argyle z dolgim špičastim gobčkom sta zmagala na avdiciji in si tako priborila pravico do "ličenja", lastne garderobe in udobnega upokojenskega življenja na kmetiji Billa Berlonija.

Berloni, ki je na čelu rekrutiranja pasjih igralcev, je pri psih iskal temperament in sposobnost sodelovanja z ostalimi štirinogimi člani zasedbe - Bartom, Harriet, Patches, Barneyjem in Lady Guinevere, ki jih je našel v različnih zavetiščih za živali. Avdicija je bila odprta za vse vrste psov, od mastifov do terierjev, edini pogoj je bil, da prihajajo iz zavetišč. Med njimi sta bila tudi Winks, 18-mesečni nemški ovčar, ki ima samo eno oko, in Aida, 6 do 7 let stara mešanka, ki je prebolela kožno bolezen, ter Tasha, 18-mesečna bulmastifka krem barve.

Če se je Berloniju zdelo, da psi na odru ne uživajo, jih je izločil iz konkurence. Med avdicijo se je igral s psi, jih poskušal pripraviti k obratu in jih nagrajeval s piškoti. Želel je videti njihove reakcije in temperament. Druščina izbranih psov bo namreč enega izmed likov morala prevrniti med požiranjem bonbonov.

Berloni, ki je že 27 let gledališki trener, vedno dela z živalmi iz zavetišč, saj so takšni psi bolj učljivi in hvaležni, ker imajo nesrečno preteklost. Sam ima 15 psov, ki so nastopali v filmih in na televiziji, vse pa je našel v zavetiščih. Odkril in treniral je tudi psico Sandy, ki je nastopila v znanem muzikalu Annie in postavila svojevrsten pasji rekord.

Berloni išče še enega pasjega igralca za muzikal, ki čez nekaj mesecev prihaja na Broadway.