Letalo družbe United Airlines bi se zaradi polite kave lahko znašlo v velikih težavah. Foto: EPA
Letalo družbe United Airlines bi se zaradi polite kave lahko znašlo v velikih težavah. Foto: EPA

Letalo ameriške družbe United Airlines je moralo v ponedeljek zvečer zasilno pristati na letališču v Torontu, potem ko je pilot po nesreči polil kavo po radijski opremi. Zaradi polite kave so se sprožili signali, ki jih letalo sicer pošilja, ko potrebuje pomoč. Med drugim se je sprožila tudi varnostna koda 7500, ki pomeni ugrabitev ali nezakonito oviranje, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Boeing 777, ki je bil na poti iz Chicaga v Frankfurt, na krovu pa je nosil 255 ljudi, je bil takrat v kanadskem zračnem prostoru, zato so pristojni organi o preplahu nemudoma seznanili kanadsko obrambno ministrstvo, vendar je nato posadka letala ob pomoči uslužbencev Uniteda hitro pojasnila, za kaj dejansko gre.

Vendar težav za letalo s tem še ni bilo konec, saj je polita kava povzročila motnje v napravi za komunikacijo, zato se je pilot raje kot za čezoceanski polet odločil za zasilni pristanek na letališču Pearson v Torontu.

Iz Chicaga so po potnike v Toronto poslali novo letalo in jih odpeljali nazaj v vetrovno mesto, kjer so se v torek zjutraj lahko vkrcali na drug polet v Frankfurt.