Čeprav je posest dobila novega lastnika, ima Hugh Hefner vseeno tam pravico živeti do smrti. Foto: Reuters
Čeprav je posest dobila novega lastnika, ima Hugh Hefner vseeno tam pravico živeti do smrti. Foto: Reuters

"Dediščina tega posestva je neverjetna in biti lastnik vsega tega bo resnična čast," je za Wall Street Journal dejal novi lastnik. Dvorec je bil sicer zgrajen leta 1927, Playboy pa ga je za približno milijon evrov kupil leta 1971.

Posest ima teniško igrišče, bazen, vinsko kletjo, hišni kino ter posebno hišo za goste. Ne glede na ves prestiž pa je dvorec potreben temeljite obnove, ki ga bo ponesla nazaj na vrh nepremičnin Beverly Hillsa.

To sicer ni prva nepremičnina, ki jo je Daren Metropoulos kupil od Hefnerja. Playboyev mogotec mu je namreč leta 2009 prodal posest, kjer Metropoulos trenutno živi.

Analitiki pravijo, da naj bi bila Hefnerjeva prvotna cena absolutno previsoka in sklepajo, da jo je do končne prodaje občutno spustil. Natančen znesek, ki ga je za nakup moral odšteti Metropoulos, pa bo znan šele po končnem podpisu vseh pogodb.

Prodaji je bila dodana še ena posebna točka - Hefner se je lastništvu odrekel pod pogojem, da v dvorcu brez plačevanja najemnine lahko živi in dela do smrti, poroča BBC.

Novi lastnik je vesel, da bo v dvorcu gostil Hefnerja, sicer pa namerava po njegovi smrti povezati Playboyevo posestvo s svojim in ga tako približati spet k prvotni viziji arhitekta Arthurja R. Kellyja.