Dvojniki preminulih ljubljenčkov čakajo na prevzem žalujočih lastnikov. Foto: Reuters
Dvojniki preminulih ljubljenčkov čakajo na prevzem žalujočih lastnikov. Foto: Reuters

Njegova delavnica v kraju Angeles City je trenutno preplavljena z naročili za pse, mačke, hrčke in zajce, poroča Reuters.

David Tan in njegova ekipa 20 zaposlenih na podlagi fotografij, ki mu jih pošljejo lastniki, izdelajo igrače v resnični velikosti umrlega ljubljenčka.

Pri tem igrače napolnijo s plišem, za zunanjost pa uporabijo zračno brušeno sintetično krzno, s katerim poustvarijo dlako in njene barve ter posebna znamenja živali.

Živali izdelajo na podlagi fotografij. Foto: Reuters
Živali izdelajo na podlagi fotografij. Foto: Reuters

Idejni vodja izdelka primerja z nagačenimi živalmi, vendar pri teh taksidermisti preparirajo dejanski kadaver živali, medtem ko njegovo podjetje izdela popolnoma plišasto različico, s čimer se izognejo "fuj dejavniku".

Živalski dvojnik za četrtino povprečne mesečne plače

Podjetje Pampanga Teddy Bear Factory repliko umrle živali izdela za 3500 filipinskih pesov (okoli 60 evrov). Povprečna plača na Filipinih po podatkih miselnega vozlišča picodi.com iz leta 2020 je okoli 15.200 pesov oz. 250 evrov.

38-letna Jaja Lazarte je kljub temu za Reuters dejala, da je vredno plačati toliko denarja za spomin na svojega šicuja (shih tzuja). "Čeprav so njegov pepel in spomini tukaj, je veliko bolje videti nekaj, kar mu je resnično podobno," je dejala.