Japonec se udeleži vsakega tekmovanja, če so le vpletene klobase ali hrenovke. Foto: AP
Japonec se udeleži vsakega tekmovanja, če so le vpletene klobase ali hrenovke. Foto: AP
Lani na tekmovanju v žretju hot-dogov
Kobajaši razkazuje navdušeni množici svoj prepolni trebuh. Foto: AP
Svetovno prvenstvo v Johnsonvillu
Američane navdušujejo bizarna tekmovanja. Foto: AP

"Dobre so," je dejal Japonec prek prevajalca. "Nekaj jih hočem vzeti domov." Za svoj dosežek je Kobajašhi zaslužil 8.000 dolarjev, ob tem pa krepko presegel lanski rekord 34 klobas in pol, ki jih je zmazala Sonya Thomas.

80-kilski Kobajaši je pri 27 letih že veteran in daleč najboljši tekmovalni jedec na svetu, a mu je ravno za las uspelo premagati 22-letnega Kalifornijca Joeyja Chestnuta, ki je blestel že na tekmovanju v jedenju hot dogov na letošnjem ameriškem dnevu neodvisnosti v New Yorku.

Ekspert za hrenovke proti ekspertu za klobase
A 4. julija so imeli tekmovalci na voljo 12 minut in so morali pojesti tudi kruhke, v Sheboyganu pa je bil čas omejen na 10 minut, klobase pa so jedli brez dodatkov. "Klobase so težje za pojesti," meni zmagovalec. "Pri hot dogih pa gre za večjo maso."

Tokrat je Chestnut s 45 pojedenimi klobasami ostal daleč zadaj in nad svojo predstavo ni bil navdušen, češ da se za tekmovanje ni mogel tako dobro pripraviti kot 4. julija: "Vem, da bi se lahko odrezal bolje, to je tisto, kar najbolj boli."

Ni ponovila lanskega uspeha
Tretjeuvrščeni Patrick Bertoletti je pobasal 39 klobas. Thomasovi pa z "le" 34 klobasami ni uspelo niti izenačiti lastnega rekorda.
Kobakaši zdaj za drugo leto načrtuje povratek na "kraj zločina" in upa na zrušenje magične meje 60 klobas.