Mačka Fuchs zna igrati na klavir. Foto: EPA
Mačka Fuchs zna igrati na klavir. Foto: EPA
Kokoš Katie se lahko pohvali z igranjem na ksilofon. Foto: EPA
Thebyjeva se posveča tudi učenju pasjega plesa. Foto: EPA

V Wittlichu so namreč ustanovili posebno akademijo slavnih, namenjeno živalim, kjer se lahko ljubljenčki naučijo in nato tudi predstavijo z najrazličnejšimi spretnostmi. Učenje na živalski akademiji je že v polnem teku, saj je inštruktorica Viviane Thebye kokoš Katie že naučila igrati na ksilofon, mačko Fuchs pa na klavir.

Theby, ki sicer že nekaj časa poučuje živali plesnih spretnosti na živalski šoli v Scheuerhofu, je povedala, da na novi živalski akademiji slavnih pri učenju na inštrumente uporablja enake metode kot pri bolj vsakdanjem treniranju živali. Če žival zadane pravi ton, jo Theby nagradi in tako začnejo živali počasi ponavljati dejanje, za katerega so bile nagrajene.

Mačje koncertiranje
Kokoš Katie pa ni edina Thebyjina učenka, ki se uči igranja na ksilofon, saj zna piščanec Gackeline na ta inštrument že zaigrati začetek otroške pesmi Twinkle, Twinkle, Little Star. Kot trdi Thebyjeva, ima mačka Fuchs za seboj že nekaj koncertov, na katerih je pokazala svoje znanje klavirja. Poleg tega pa naj bi prodali tudi nekaj zgoščenk z njenim igranjem. Po učiteljičinih besedah, pa včasih zaigrata z učenko kakšno skladbo tudi skupaj.

Plesoči pes Bellos
Thebyjeva je znanje prenesla tudi na svojega ljubljenčka, psa Bellosa, ki ga je naučila nekaj plesnih korakov. Kot pravi, je potrebovala šest mesecev, da je psa končno naučila plesati, zdaj pa znata skupaj zaplesati "pasji" ples. Thebyjeva je prepričana, da je učenje živali plesa in igranja na inštrumente le drugačna oblika sporazumevanja med ljubljenčki in njihovimi lastniki.