Ste opazili razliko v urejenosti med dnevi v tednu? Foto: EPA
Ste opazili razliko v urejenosti med dnevi v tednu? Foto: EPA

To pravilo velja vsaj za Britanke, ki prvi delovni dan v tednu za urejanje in ličenje porabijo kar štirikrat več časa kot v petek, je razkrila raziskava trgovske verige Debenhams.

Še številke: povprečna Britanka v ponedeljek za urejanje porabi kar 76 minut, preden se odpravi v službo. Skoraj tretjino tega časa nameni urejanju pričeske, 18 minut porabi za ličenje, 16 minut za kombiniranje oblačil, ostanek časa pa nameni tuširanju in umivanju.

Že v torek se ta čas zskrajša na 40 minut in se z vsakim naslednjim dnem še krajša, kar pomeni, da v petek ženska v povprečju za vse opravke pred odhodom na delo porabi le še 19 minut. "Moškim svetujemo, naj si ob ponedeljkih napasejo oči na svojih sodelavkah, saj je to dan, ko so videti najbolje," je dejal predstavnik Debenhamsa Ed Watson.

Moški zdržijo največ 28 minut
A pravilo "Bolj ko gre teden h koncu, bolj mi je vseeno za videz" ne velja le za nežnejši spol, saj se tudi moški trudijo s svojo pojavo narediti vtis predvsem v prvih dneh delovnega tedna.

Tudi pri njih standardi za urejenost iz dneva v dan padajo, le številke so nekoliko drugačne - ob ponedeljkih se umivajo, oblačijo in "lišpajo" 28 minut, v torek potrebujejo že polovico časa manj, od srede do petka pa za urejanje porabijo le še 11 minut. "Jasno je, da moške skrbi za njihov videz največ dva dneva, nato pa se znova prepustijo običajni, a še sprejemljivi ravni razmršenih las in neobrite brade," je dejal Watson.